avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... refuz eliberare taxa carte de identitate directia ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

refuz eliberare taxa carte de identitate directia economica

buna ziua

doresc sa stiu in baza carei legi directia economica(primarie) nu poate refuza plata taxei pt carte de identitate(buletin) pe motivul ca am datorii (o amenda auto).
nu vor sa incaseze taxa pt buletin datorita acestei amenzi restante.

multumesc.
Art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala-republicat care reglementeeaza ordinea de stingere a datoriilor,prevede imperativ ca "initial se achita restante reprezentate de amenzi,taxe,impozite aflate in urmarire si ulterior obligatiile fiscale curente "

Taxa pentru eliberarea cartii de identitate nu este obligatie fiscala curenta, insa intr-adevar de acest articol se folosesc cei de la Impozite si taxe in situatii ca a dvs.

Sunati la 021 / 413.56.49 - este numarul de telefon unde se fac reclamatiile si sesizarile pe linie de evidenta a persoanelor la Directia Pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor De Date. Nu are legatura cu serviciul Impozite si taxe, insa eu zic ca se va rezolva pentru ca nu au voie sa va refuze incasarea taxei pentru cartea de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora? va multumesc! (vezi toată discuția)
Radiere auto la cerere margot_mlm margot_mlm Buna seara, As dori sa stiu daca se poate radia o masina la cerere fara sa fi platit impozitul datorat la stat si fara talonul masinii. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata - amenda neplatita poate duce la refuzul primirii actelor pentru reinnoire? fify1 fify1 Buna ziua, peste aproximativ 2 saptamani imi expira Cartea de identitate. Doresc sa stiu daca este posibil si legal sa nu mi se acorde vreo adeverinta necesara ... (vezi toată discuția)