avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se pot executa bunuri ale PFA pt.o datorie ca persoana ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se pot executa bunuri ale PFA pt.o datorie ca persoana fizica?

In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina aflata in proprietatea persoanei fizice autorizate,banca poate executa silit acea masina?Daca nu detin nimic ca persoana fizica si nu am nici venituri fixe,fiind persoana fizica autorizata,cum isi recupereaza banca creanta?
Cel mai recent răspuns: nedea-daniel , utilizator 23:21, 27 Noiembrie 2012
Doamna, doar daca aveti constituit un patrimoniu de afectatiune si acesta apare inscris la Registrul Comertului, nu va pot fi executate silit bunurile din patrimoniul de afectatiune. Altfel, aceste bunuri pot fi executate silit. Sunt sigur ca si fvs, ca si restul de 99,999% din PFA-uri II si alte ONG -uri de acest tip, nu aveti constituit un patrimoniu de afectatiune. Prin urmare va pot fi executate silit toate bunurile.

Domnule matahachiro, NCC nu abandoneaza nicio unicitate de patrimoniu. In continuare avem un singur patrimoniu, Faptul ca acesta este divizat, in doua mase patrimoniale, nu inseamna ca sunt doua patrimonii distincte ci doua diviziuni distincte.
IN plus, unde scrie in NCC ca debitorii persoanei fizice nu pot executa bunurile PFa care nu fac parte din patrimoniul de afactatiune?

Si ce presupune constituirea patrimoniului de afectatiune si inscrierea lui la Registrul Comertului?
Buna seara!
Sunt in urmatoarea situatie. Am un credit de nevoi personale, persoana fizica, din 2007 nu il mai platesc din 2009, stiu ca mi-au pus oprire pe conturi, de atunci nu mai folosesc nici un cont bancar, nu am bunuri personale, nu mai am job. Doresc sa imi fac un PFA vreau sa stiu daca imi vor fii executate veniturile de pe PFA ,daca imi pot achizitiona o masina fara riscul sa o pierd. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
nedea-daniel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref pfa dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune ... (vezi toată discuția)
Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Cum constituim patrimoniu profesional? in ce masura mai raspundem ulterior pentru actele si faptele profesionale si cu patrimoniul personal AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, va transmit in continuare si textul art. 33 din noul cod civil pe care v-as ruga sa ma ajutati sa il interpretam, in sensul de a afla daca asa ... (vezi toată discuția)