avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pasi dupa achizitie teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pasi dupa achizitie teren

Buna ziua,
Am achizitionat de curand un teren in vederea construirii unei case, insa fiind prima data cand ma ocup de asa ceva, cunostintele mele sunt limitate. Am facut intabularea terenului, am facut de asemenea studiul geotehnic iar de acum am inteles ca trebuie facuta ridicarea topografica si de restul se ocupa arhitectul. Insa as dori cateva detalii despre ce reprezinta mai exact aceasta ridicare topo si ce urmeaza sa faca aritectul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iuliana_iakob , utilizator 12:17, 15 Mai 2012

Buna ziua, in priumul rand felicitari, primul pas dupa perfectarea acteleor de vanzare cumparare, va prezentati la consiliul local in raza caruoia se gaseste terenul si depuneti o copie dupa CVC la registrul agricol sa vi se deschida rol, apoi platiti la taxe si impozite terenul dupa acesti doi pasi depuneti o cerere la biroul urbanism prin care solicitati sa vi se emita un certificat de urbanism in vederea construirii unui imobil pe terenul in cauza. iar in acel certificat de urbanism veti gasi bifat toate avizele de care aveti nevoie ( enel, gaze, mediu, salubritate, apa, canal, studiu, geotehnic, sanipid, scoatere din intravilan etc) si proectul pe care trebuie sa vi-l faca un arhitect si sa va obtina niste avize. bafta
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Adriantot, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am cumparat 2 containere de 6m lungime cu 2,4 latime ... Cosmin.u Cosmin.u Buna ziua ! Am cumparat 2 containere de 6m lungime cu 2,4 latime formand 30mp, amplasate pe un teren inchiriat de la Cfr fara platforma de beton, doar pe niste ... (vezi toată discuția)
Pentru un teren extravilan se emite certificat de urbanism? Costin29 Costin29 Am un teren care este in extravilanul unei localitati si as vrea sa stiu daca pentru el se poate emite de catre autoritatiile locale(primarie) un certificat de ... (vezi toată discuția)