avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in intravilan. Rugamintea mea este sa-mi spuneti care sunt pasii exacti pentru finalizarea actelor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: acasaarad , utilizator 22:37, 14 Noiembrie 2022
- va adresaţi primăriei, faţă de amplasamentul terenului dvs. trebuie sa mergeţi la Serviciul urbanism, depuneţi o cerere privind aprobarea investiţiei şi a propunerii de modificare a Planului Urbanistic General (PUG), adoptată de Consiliul local. Urmează apoi întocmirea acestuia, obţinerea avizelor necesare şi printr-o altă hotărâre de consiliu se aprobă PUG-ul nou.
- dureaza între şase luni şi un an, însă de cele mai multe ori se depăşeşte un an. Un PUG se modifică o dată la cinci ani.
- funcţionarii primăriei vă vor spune concret ce aveţi de făcut.
De cand se modifica PUG-ul unei localitati prin HCL de cate ori se trece un teren din extravilan in intravilan??? Cred ca era vorba de PUZ, nu PUG.
Ideea este urmatoarea: doar pentru trecerea din extra in intravilan, pentru 2000 mp, mergeti cu copie a cadastrului, cu extras de carte funciara si o cerere tip la OCPI-ul judetean, care face aceasta modificare. Daca se vrea si schimbarea destinatiei terenului (din arabil in curti constructii), se intocmeste PUZ, se obtine avizul favorabil al consiliului judetean si la final se aproba PUZ-ul prin HCL. Pentru PUZ va adresati unui arhitect urbanist autorizat, care va si ce sa faca.

PS: PUG-ul se actualizeaza o data la 10 ani, cu posibilitate de prelungire cu inca 24 de luni, aprobata prin HCL.

Procedura trecere teren din extravilan in intravilan se face prin intocmire PUZ

Intocmirea documentatiei pentru obtinerea certificatului de urbanism in vederea aprobarii PUZ;
Obtinerea Certificatului de Urbanism pentru intocmirea PUZ;
Realizarea studiilor de teren – studiu geotehnic al terenului, ridicare topografica;
Intocmirea Studiului de Oportunitate;
Realizarea informarii populatiei asupra dorintei de realizare Studiului de Oportunitate prin mijloacele specifice (anunt la ziar, panou de informare la teren, anunt de informare la primarie);
Sustinerea Studiului de Oportunitate in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajare a Teritoriului (CTUAT) din cadrul primariei sau consiliului judetean pe raza careia se afla terenul pentru investitie;
Aprobarea acestuia de catre CTUAT si transmiterea rezolutiei catre proiectant si beneficiar;
Intocmirea Planul Urbanistic Zonal, ca parti desenate si a regulamentului de urbanism aferent, ca parte scrisa sub forma de memoriu;
Realizarea informarii populatiei asupra dorintei de realizare PUZ prin mijloacele specifice (anunt la ziar, panou de informare la teren, anunt de informare la primarie);
click mai jos pentru urmatorii pasi:
[ link extern ] /



Pentru mai multe articole despre “Cum trec un teren din extravilan in intravilan” click aici.
Vizionați videoclipuri despre proprietăți pe canalul nostru de YouTube: [ link extern ]
Discutați direct cu noi [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de intrare in intravilan arvat_t arvat_t Posed un teren in extravilanul loc. Ovidiu,jud.C-ta la 200m de un cartier rezidential,cum pot solicita intrarea terenului in intravilan. (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)