dezbaterea succesiunii,cand sunt doi mostenitori,si unul dintre ei nu este de acord cu inceperea succesiunii,si impartirea 50%- 50%,care este pasul de urmat,unul dintre mostenitori nu are absolut nici un act ,unde trebuie sa se adreseze ,pentru inceperea succesiuni.
la taxa de timbru mai adaugati si un onorariu de avocat (aproximativ 15oo lei).
Din aceste cheltuieli de judecata veti recupera jumatate, de la celalalt mostenitor, pentru ca succesiunea ii profita si lui.
Puteti solicita si dvs deschiderea succesiunii la notar, chiar daca nu aveti acte de deces sau nastere ale defunctilor(mama, tata). Notarul va solicita un extras de uz oficial(copie a certificatelor pe care nu vi le da fratele. Notarul il va cita, iar el va trebui sa se pronunte. Pana aici va poate costa, functie de notar 300-400 lei. Daca nu va intelegeti atunci va ramane calea de mai sus, descrisa de dl avocat(1500 lei onorariu avocat + 3% taxa de timbru la valoarea masei succesorale). Parerea mea e sa incercati prima varianta, cu concilierea la notar. Va raspund si la alte intrebari cu placere: cardinal_mail@yahoo.com
Succesiune
C-D.Z
Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz:
In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)