avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acordul persoanelor fizice pentru aparitiile ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acordul persoanelor fizice pentru aparitiile Radio/TV/Presa Scrisa

Buna ziua,

Imi puteti spune unde pot gasi un text de lege din care sa rezulte in ce conditii isi poate da sau nu acordul o persoana fizica (de peste 18 ani) de a aparea la TV , radio, presa scrisa?

Concret : Daca acum 5 ani am aparut ca subiect in cateva articole din presa scrisa, articole care se gasesc in prezent pe paginile de Internet ale publicatiilor respective si doresc acum ca acestea sa fie sterse de pe Internet, unde pot gasi un text de lege in acest sens sau cum pot proceda pentru a-mi atinge acest scop?

Desi la momentul respectiv nu mi-am dat explicit acordul de a aparea aceste articole , nu am avut o problema cu aparitia lor, dar acum doresc ca acestea sa fie scoase de pe Internet.

Multumesc.

Georgiana

Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 10:35, 16 Mai 2012
Din pacate reglementarile ce privesc presa scrisa in Romania nu sunt puse la punct, asa ca nu cred ca aveti vreo baza legala sa cereti stergerea articolelor. Credeti ca toate vedetele ce apar in ziarele de scandal isi dau acordul pentru a fi tarate prin noroi si pentru a se scrie toate aberatiile despre ele.
Nu este necesar ca autorul unui articol din presa scrisa sa va ceara acordul pentru publicarea unui articol in care se face vorbire despre dvs. In cazul in care imaginea v-a fost preliclitata puteti actiona ziarul in instanta.
Daca in ceea ce priveste televiziunea este necesar a va fi acordat dreptul la replica si la opinie personala, in cazul presei scrise este mai greu.
Cat despre TV, exista Legea audiovizualului unde sunt regementate exact regulile privind emisia TV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna mijloc de informare in masa? AndreiCr AndreiCr Buna seara, V-as ruga frumos sa-mi comunicati ce inseamna mijloc de informare in masa. De asemenea, m-ar ajuta foarte multe si legea care reglementeaza ... (vezi toată discuția)
Conditii preluare articol Zooby Zooby In ce conditii se poate prelua un articol de presa pentru a fi publicat doar in mediul online pe un blog de stiri ? (vezi toată discuția)
Taxa televiziunea romana sorin cercel sorin cercel Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ? Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!! (vezi toată discuția)