avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza in constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza in constructii

expertul in constructii desemnat de instanta a stabilit ca valoarea unui apartament de trei camere este de aprox 20000euro desi acesta se vinde la pretul pietei cu peste 40000euro iar la notar grila pt taxe este tot la 40000.pot cere notarului o hartie(pe care sa o prezin in tribunal) prin care sa pot demonstra reaua credinta a expertului?nu inteleg cum expertul a stabilit aceasta suma desi pretul piatei e altul.ce pot face?
Faceti nota scrisa la instanta de judecata, cu observatiile dvs. la raportul de expertiza tehnica. Pentru a vi se accepta observatiile si expertul sa raspunda la acestea este nevoie ca instanta sa le accepte. Un document de la notar ar putea fi util pentru a fi anexat la nota catre instanta de judecata. Nu stiu cum puteti obtine legal un astfel de document de la notar, daca dvs. nu sunteti implicat direct in documentele pe care le intocemste notarul.
Daca documentele pe care le prezentati o data cu contestatia (observatiile) dvs. la raportul d eexpertiza sunt consistente, puteti solicita instantei de judecata o contraexpertiza in care instanta va desemna un expert, iar dvs. puteti propune un expert observator (pe care sa-l platiti dvs. separat si sa primiti in schimb documente de incasare -chitanta, factura), care si acesta trebuie sa fie acceptat de catre instanta.
Expertul observator va participa la expertiza, va viza daca este de acord raportul de expertiza intocmit de expertul desemnat de catre instanta sau va consemna in scris observatiile sale la raportul de expertiza, daca nu este de acord cu concluziile raportului. Raportul de expertiza si eventualul raport cu observatii intocmit de catre expertul observator se depun la instanta (la arhiva tribunalului) impreuna.
In baza documentelor de la dosarul cauzei si a rapoartelor de expertiza si contraexpertiza, precum si a raportului expertului observator, instanta de judecata se va pronunta.
Buna seara.
Este o diferenta foarte mare de la simplu la dublu!!!!!!!!!!!
Puteti face obiectiuni, dar mare atentie la pozitia apartamentului ( zona , etaj, vecinatati, risc seismic, etc...)
Grilele notariale sunt orientative , nu sunt obligatorii si mai depinde de data la care au fost elaborate.
In general intotdeuna privim lucrurile cu subiectiviam si vrem ca niciodata sa nu fim dezavantajati.Sunt multi ,,sfatuitori'' care numai sa se afle in treaba expun cate o opinie.
Astfel de lucruri trebuiesc trecute prin filtrul ratiunii si minte limpede.Trebuiesc analizati toti factorii care au stat la baza evaluarii. Este foarte usor sa expui de pe net 3 sau 4 valori gasite in anunturile publicitare de apartamente asemanatoare, dar exista posibilitatea ca apartamentul evaluat sa nu se potriveasca cu nici un anul din anunturile publicitare.
Va doresc mult succes si minte limpede.
Va multumesc,Marin Baescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire expert eugen82 eugen82 Daca un expert face un raport de expertiza in mod evident neptrofesionist, cu erori grosolane pe care le poate constatata orice persoana fara pregatire, ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Expert topo incorect ionfliundra ionfliundra Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pot formula plangere penala impotriva unui expert topo stabilit de instanta civila si care denatureaza realitatea din ... (vezi toată discuția)