avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... inlocuire expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

inlocuire expert

Daca un expert face un raport de expertiza in mod evident neptrofesionist, cu erori grosolane pe care le poate constatata orice persoana fara pregatire, inclusiv instanta, atunci pot cere inlocuirea expertului ? adica sa i se retraga expertiza pentru incompetenta, sa dea si banii inapoi si sa fie numit un alt expert.
In concret: mi s-a facut expertiza in constructii pentru evaluarea unui garaj din caramida, etc. , iar expertul a calculat 1500 lei (una mie cinci sute, nu e greseala), e bataie de joc .
Am facut o expertiza anterioara pentru aceeasi constructie in alt proces, in care expertul de atunci a calculat cca 30.000 lei pentru acelaisi garaj.
Dar din pacate cerusem refacerea constructiei, iar instanta a apreciat atunci ca nu era necesara stabilirea valorii.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:18, 27 Februarie 2013
Inteleg ca este depus la dosar un raport de expertiza. Formulati in scris observatiile dvs. la raportul de expertiza tehnica si le depuneti la dosarul cauzei, referindu-va la incadrarea in normative/ articole de lege, mentionate de catre expert in raport. Puteti anexa orice document pe care il detineti, care sa va sustina punctul de vedere.
Instanta de judecata va analiza raportul de expertiza si obs. dvs. si va hotari dupa caz daca cere expertului sa completeze raportul de expertiza, conform observatiilor dvs. sau va accepta raportul intocmit.
Dupa completarea raportului de expertiza de catre expert, daca aveti observatii la aceste completari si sunt acceptate de catre instanta de judecata, puteti cere o contraexpertiza care va fi incredintata unui alt expert/ specialist tehnic judiciar.
Puteti solicita instantei sa accepte un expert parte, nominalizat de dvs. (pe care il veti plati separat, in baza unui contract incheiat cu expertul parte, document care va fi depus la dosarul cauzei), ales de dvs. din lista publicata pe site-ul MJ, din aceeasi specializare cu expertul numit de catre instanta de judecata.
Expertul parte va participa la contraexpertiza impreuna cu expertul desemnat de catre instanta si partile implicate in dosar. Va viza raportul de expertiza intocmit de catre expertul desemnat de instanta de judecata, daca este de acord cu concluziile acestuia. Daca nu este de acord, va intocmi separat un raport de expertiza, in care va mentiona de ce nu a avizat raportul de expertiza intocmit de expertul desemnat de catre instanta.
Instanta de judecata va analiza toate documentele intocmite si va hotari.
Aveti la dispozitie doar formularea unor obiectiuni si apoi solicitarea efectuarii unei noi expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza in constructii loredana69 loredana69 expertul in constructii desemnat de instanta a stabilit ca valoarea unui apartament de trei camere este de aprox 20000euro desi acesta se vinde la pretul ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica in constructii IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua! In cadrul unei proceduri de asigurare de probe s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in constructii si instalatii. Expertul tehnic in ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un expert? sabinna sabinna As vrea sa recuz un expert. Stiu ca poate fi recuzat in aceleasi cazuri ca si judecatorul. Nu este vorba despre rudenie sau afinitate. Dupa cum a facut ... (vezi toată discuția)