avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - Solutii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - Solutii

O societatea X a primit in data de 02.05.2012, din partea Administratia Financiara, cerere de deschidere a procedurii insolventei pe suma datorata de 300.000 lei.
Tribunalul a hotarat in data de 24.04.2012 ca cauza este amanata pe 04.09.2012.
Ce poate face in data de astazi 16.05.2012 societatea X? Poate sa depune contestatie la cerere de deschid. proc. insolv.? Poate sa faca cerere de Reorganizare judiciara? Poate sa faca cerere de Concordat preventiv? Poate sa depune o cerere de esalonare catre Finante (cu o garantie conform Og 29) si Finante sa renunta la procedurii de insolventa?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:57, 29 Iulie 2012
In primul rand societatea nu are de ce sa faca constestatie intrucat nu este deschisa procedura, a fost introdusa pe rolul instantei doar o cerere care probasbil se va judeca in data de 04.09.2012. Aveti ca variante in acest moment incheierea unei convetii cu Administratia Financiara in vederea esalonarii sumelor datorate, achitati sumele, iar la termenul din 04.09.2012, depuneti conventia. Administratie poate, in cazul in care respectati termenele de plata, sa-si retraga cererea de deschiderea a insolventei. O a doua varinata este valabila doar in cazul in care suma datorata nu este cea ceruta, mergeti la termenul din septembrie si sustineti-va solicitare de respingere a cererii intrucat sumele solicitate nu sunt reale.
Am nevoie de un model de solicitare de respingere a cererii de insolventa intrucat sumele solicitate de un furnizor nu sunt reale.
Nu exista un model anume, formulati intampinare prin care aratati ca sumele inscrise in cererea de deschidere a procedurii insolventei nu sunt cele reale deoarece dumneavoastra v-ati platit din creante. Exista varianta ca organul fiscal sa vina cu o precizare la cererea sa prin care sa arate ca la data depunerii cererii de deschidere a procedurii insolventei era o suma, iar la data primului termen suma s-a modificat.
Buna ziua,
Va rog puteti sa ne trimiteti un model de intampinare pentru acest caz? Si tot ce este posibil sa contestam. De exemplu putem sa contestam ca Cererea creditorei nu a fost comunicata debitorei in conditiile art.33 al.1 din Legea nr.85/2006. De fapt, cererea creditorei a fost depusa in data de 23.04.2012, iar debitorul a primit o copie numai pe data de 02.05.2012?
Va multumim!
Interventie moderator: Va rog sa nu deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect, contravine regulamentului de postare in forum. Daca doriti ceva anume si care are legatura cu problema principala care se afla in discutie puteti formula cererea dumneavoastra in cadrul topicului deschis deja. V-am sters topicurile deschise prin care solicitati "model de intampinare cererii de insolventa".

Cu privire la formularea unei contestatii (are aceeasi forma ca si o intampinare) impotriva cererii creditorului de deschidere a procedurii insolventei, dupa cum scrieti in ultima postare nu mai sunteti in termen. Conform art. 33 alin. 2 din legea nr. 85 / 2006 ar fi trebuit sa contestati in termen de 10 zile de la primirea copiei dupa cererea creditorului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la cererea de deschidere a procedurii de insolvente peste termen sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti, va rog daca in situatia formularii unei contestatii la cererea de deschidere a procedurii insolventei ulterior termenului de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Intampinare la o cerere de insolventa DAIANA_ DAIANA_ Eu ca firma, am cumparat carti in baza unui contract care-mi permitea bineinteles returul in caz de nevanzare a cartilor achizitionate. Ei se obligau sa-mi ... (vezi toată discuția)
Obligarea la plata unei cautiuni sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in situatia in care acesta se afla in insolveta? Mai exact, ... (vezi toată discuția)