avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie la cererea de deschidere a procedurii de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie la cererea de deschidere a procedurii de insolvente peste termen

Puteti sa-mi spuneti, va rog daca in situatia formularii unei contestatii la cererea de deschidere a procedurii insolventei ulterior termenului de 10 zile prevazut in Legea 85/2006, instanta poate sa o respinga ca tardiv introdusa si sa dispuna deschiderea procedurii de insolventa fara sa ia act de cele mentionate in contestatie si de inscrisurile anexate?

Precizez ca nu am facut contestatie pentru a cere reorganizarea judiciara si nici nu vrem asta, intrucat societatea nu se afla in insolventa si am anexat contestatiei ( depuse la dosar ulterior termenului prevazut la art 33 ) documente justificative in acest sens.

Termenul de 10 zile prevazut in articolul 33 din Legea 85/2006 este un termen de decadere din dreptul de a mai contesta starea de insolventa care face sa opereze prezumtia de insolventa vadita ?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 22:00, 27 Martie 2010
da se va respinge ca tardiv formulata :(
Si poate sa dispuna instanta deschiderea procedurii de insolventa doar ca am formulat tardiv contestatia fara sa verifice documentele anexate care probeaza ca nici pe departe nu suntem in insolventa, ci doar refuzam la plata suma solicitata de creditor????
Oricum, instanta este obligata sa verifice daca creanta invocata de creditor indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
- este certa;
- este lichida;
- este exigibila de mai mult de 30 de zile;
- cuantumul minim este de 30 000 lei.

Daca una dintre aceste conditii nu este indeplinita, cererea creditorului va fi respinsa.

De exemplu, in cazul in care creanta invocata de creditor este constatata prin facturi neacceptate de catre debitor si nu este insotita de alte documente din care sa rezulte recunoasterea creantei de catre debitor, nu este considerata ca fiind certa si nu va putea constitui temei pentru deschiderea procedurii insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Georgeta Istrate Georgeta Istrate Impotriva SC X s-a formulat o cerere de declansare a procedurii insolventei. Contestatia formulata tardiv. Se poate dovedi ca suma/ creanta pentru a carei ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Faliment danma danma Mi se cere falimentul de catre o firma de recuperat creante . Persoane necunscute mie au cumparat marfa de la o soc. folosind datele firmei mele cu stampila ... (vezi toată discuția)