avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trebuie sau nu extras de carte funciara?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trebuie sau nu extras de carte funciara?

Buna ziua,
Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o hartie si inca o hartie. Ca in Romania.
Tocmai cand credeam ca am dus toate actele posibile aflu ca pentru sediul social al firmei, sediu social pe baza de contract de comodat trebuie si extras de carte funciara! Care pana acum nu trebuia evident, dar trebuie dintr-o data pentru ca am refuzat sa ofer atentii.

Asadar imi puteti spune va rog daca pentru sediul social pe langa contractul de comodat mai trebuie si acest extras de carte funciara? Este reglementat de vreo lege si daca da, care?
Si daca nu trebuie imi puteti spune va rog care este legea care enumera clar ce acte sunt necesare, pentru a putea purta discutia altfel cu respectiva functionara?
Daca nu este necesar pot solicita sa imi dea in scris ca refuza sa infiinteze firma facand un abuz ca sa ii pot actiona in instanta? Si daca da, pe baza carei legi le pot cere sa imi dea in scris?

Am ajuns la capatul oricarei rabdari

Va multumesc
@ cssr

Sunt suficiente.
Depuneti actele asa cum sunt indiferent ce spune referentul.
Nu referentul decide in dosar ci "persoana desemnata", un fel de magistrat mai mic.

Va fi acceptat.

Alberto Kurtyan

@ lucian huzum

Extrasul de carte funciara pentru informare NU este titlu de proprietate
iar consideratiile dvs nu prezinta relevanta pentru discutia in cauza.

Acest mod de gandire cum ca toate actele sunt considerate false sau totul este cu rea-credinta pana la proba contrarie este NEJURIDIC.

Buna credinta se prezuma iar actele autentice sau neautentice fac dovada pana la inscrierea in fals (dovada falsului).

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
albertokurtyan a scris:

[

Extrasul de carte funciara pentru informare NU este titlu de proprietate
iar consideratiile dvs nu prezinta relevanta pentru discutia in cauza.

Acest mod de gandire cum ca toate actele sunt considerate false sau totul este cu rea-credinta pana la proba contrarie este NEJURIDIC.

Buna credinta se prezuma iar actele autentice sau neautentice fac dovada pana la inscrierea in fals (dovada falsului).

Alberto Kurtyan

Dovada proprietatii asupra unui imobil, in procedura de inregistrare sediului social se face cu extras CF din cuprinsul caruia Registrul Comertului constata cine este proprietarul de drept la data incheierii contractului pentru stabilirea sediului social, adica faptul ca acel contract, prin care se stabileste sediul social al societatii, a fost incheiat intre proprietarul de drept al spatiului si societate si nu de o alta persoana care candva a fost proprietarul acelui spatiu.

Este suficient doar contractul de comodat, va asigur de acest lucru fara a trebui sa se faca dovada proprietatii spatiului. Nu contest ca practica nu este unitara in toata tara, dar trebuie sa se faca dovada folosintei spatiului respectiv pentru a inregistra sediul/sediul secundar. Directorul sau persoana desemnata nu au temei legal sa respinga o cerere la care se ataseaza un contract de comodat sau un contract de inchiriere fara dovada proprietatii. Daca totusi ar face aceasta greseala o asemenea rezolutie de respingere emisa de director/persoana desemnata nu ar avea sorti de izbanda daca ar fi atacata cu o plangere.
Nu trebuie extras de carte funciare, contractul de comodat si Copie după dovada cine este proprietar, contract, extras CF, alt act , in rest este un abuz a referentului , mergeți la altul ori solicitat sa primească actele așa cum sunt .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat - parti rusramona rusramona Cum trebuie sa trec intr-un contract de comodat partea care detine spatiul in baza unui contract de inchiriere ( chirias-locatar) si vrea sa cedeze cu titlu ... (vezi toată discuția)
Sediu social la apartament in chirie TudorS24 TudorS24 Buna ziua, Am o intrebare la care as avea nevoie de un raspuns va rog. Situatie: In momentul de fata locuiesc in chirie, din cate stiu eu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)