avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarirea penala

Buna ziua,
O persoana asupra careia Parchetul s-a pronuntat pentru inceperea urmaririi penale pentru vatamare corporala si alte violente, in ce conditii poate inceta urmarirea penala? Si pentru aceasta nu trebuie sa i se aduca la cunostita si victimei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:28, 16 Mai 2012
Daca se va aplica amenda administrativa veti afla deoarece se va comunica.
In cazul in care i s-a retras urmarirea penala si s-a incheiat ancheta, nu trebuie sa mi se aduca si mie la cunostinta?
In cursul urmariri penale, incetarea urmaririi penle se dispune pentru cazurile prevazute de art.10 alin.1 lit f-h, i ind.1, si j, cand exista invinuit sau inculpat in cauza.

Art.10 -
f) lipseşte plângerea prealabilă a persoanei vătămate, autorizarea sau sesizarea organului competent ori altă condiţie prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale;

g) a intervenit amnistia, prescripţia ori decesul făptuitorului sau, după caz, radierea persoanei juridice atunci când are calitatea de făptuitor;.

h) a fost retrasă plângerea prealabilă ori părţile s-au împăcat ori a fost încheiat un acord de mediere în condiţiile legii, în cazul infracţiunilor pentru care retragerea plângerii sau împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

i1) există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege;

j) există autoritate de lucru judecat. Împiedicarea produce efecte chiar dacă faptei definitiv judecate i s-ar da o altă încadrare juridică.

Potrivit art.246 Cod procedura penala, copia de pe ordonanta sau rezolutia prin care s-a dispus incetarea urmaririi penale se comunica persoanei care a facut sesizarea, invinuitului sau inculpatului.

Impotriva masurilor si a actelor de urmarire penala dispuse de catre procuror, puteti sa formulati plangere in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie la Prim- Procurorul Parchetului
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Se comunica si la victima si la agresor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor-timp disponibil oltul oltul ce se intampla in cazul infractiunilor cand impacarea partilor inlatura raspunderea penala? de exemplu la inselaciune conform noului cod penal...daca ma impac ... (vezi toată discuția)
Vatamarea corporala ContSters75393 ContSters75393 IN URMA CU 2 ANI AM FOST AGRESAT DE UN GRUP DE PERSOANE (6-8).IN URMA ACESTEI AGRESIUNI AM FOST DIAGNOSTICAT CU PERFORATIE MINIMA DE TIMPAN DUPA O SPITALIZARE ... (vezi toată discuția)
Art.10 cod procedura penala bgvl bgvl In situatia in care sesizez parchetul prin plangere sau denunt despre comiterea unei infractiuni de catre o persoana, aceasta infractiune fiind prescrisa, ... (vezi toată discuția)