avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit venituri neimpozabile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

venituri neimpozabile

daca in contul 455 am avut sume din creditarea firmei de catre asociat, si la sfirsitul anului le-am trecut in 7588 ca venituri , acestea sunt impozabile?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:10, 19 Mai 2012
De ce le-ati trecut in contul de venituri?
Buna seara.

Puteti citi definitia veniturilor neimpozabile in Codul Fiscal la art.20.
Dar nu inteleg, de ce ati facut acea inregistrare?

Cu stima.
Cristienne a scris:
Dar nu inteleg, de ce ati facut acea inregistrare?


Asociatii renunta la sumele cu care au creditat societatea si acestea se inregistreaza pe venituri. Societatea inregistreaza in acest fel profit. Este explicatia cea mai plauzibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperirea pierderilor din anii precedenti iolanda nyulas iolanda nyulas Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ade31 ade31 Buna seara, poate ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: se poate recupera pierderea din anii precedenti (ct.117 D) din contul 455 sume puse la ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerve liliigretz liliigretz Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, se pot constitui \\"alte rezerve\\" 1068 din \\"asociati-conturi curente\\" 4551 printr-o hotarare AGA ? Daca raspunsul e DA, ... (vezi toată discuția)