avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare trimisa prin fax

1) in cazul in care atit reclamantul dar si paratul solicita si judecarea in lipsa conform art.
242 alin 2, dar nici una din parti nu se prezinta la termen se suspenda sau nu cauza ?

2) Are voie paratul sa trimita intimpinarea la instanta prin fax cu o zi inainte de termen ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:16, 29 Martie 2014
Buna ziua ! Am si eu o intrebare cu privire la depunerea unei intampinari pentru persoana juridica,in cazul in care nu am delegatie..Se poate depune prin fax sau email ?Daca da,care este diferenta intre prezentarea personala la judecatorie -caz in care nu am putut depune intampinarea,deoarece nu am avut delegatie de la firma respectiva si trimiterea prin fax/email ?nu mai e nevoie de aceasta delegatie sau ce anume e mai veridic astfel?
Orice act de procedură se depune la instanţă personal (pârâtul, în cazul dvs.) sau prin reprezentat (dvs., dacă aţi fi avut mandat). El poate fi trimis şi prin fax, situaţie în care zic eu că este evident că nu e necesar ca cel care apasă efectiv pe butoanele faxului să anexeze un mandat. Fără supărare, dar nu îl vede nimeni când apasă. :)
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca una din parti solicita judecarea cauzei in lipsa se poate ajunge la judecarea cauzei chiar daca ambele parti nu sunt prezente la judecarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa ContSters183043 ContSters183043 Ce trebuie sa fac daca doresc ca procesul sa se judece fara ca eu sa particip? (vezi toată discuția)
Cand se face repartizarea aleatorie, in raport de data introducerii actiunii? aidu aidu dosarele se repartizeaza aleator in Ecris in ziua inregistrarii cererii de chemare in judecata?? Insa pe situl Tribunalului, desi dosarul a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)