avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli protocol

Am urmatoarea situatie: societatea are activitate turism/restaurant. Se marcheaza pe restaurant protocol.(mese servite ptr dif clienti ) Cum pot sa inregistrez in conta aceste bonuri de protocol? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dida5801 , utilizator 08:06, 18 Mai 2012
Printr-un Decont de cheltuieli la care anexati un P.V in care specificati pentru ce au fost mesele,atasati bonurile si sa fie semnat de administrator.
Aveti grija ca este deductibil in limita a 2% din
Acest decont se inregistreaza ca o cheltuiala din casa?Multumesc!
In registrul de casa: 542.analitic angajat = 5311
ulterior, inregistrezi decontul aprobat: 623, 4426 = 542
Eu sfatuiesc sa nu deduca Tva mai ales ca nu are factura:hm:
dida5801 a scris:
Se marcheaza pe restaurant protocol.(mese servite ptr dif clienti )

Dar cati clienti sau potentiali clienti are acest restaurant, daca trebuie sa le ofere si mesele gratuit? Astfel restaurantul iese in pierdere, mai ales ca asa cum a mentionat mai sus colega mea Iulia, nu este deductibila cheltuiala decat in limita a 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit, conform Codului fiscal.

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez ch de protocol care contine si bauturi alcoolice? nicoletaburuiana nicoletaburuiana buna ziua, Am urmatoarea situatie: directorul a fost in oras cu directorii din celelalte orase si pe langa mancare au consumat si bauturi alcoolice. La final ... (vezi toată discuția)
Avansuri trezorerie irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua M-ar interesa un aspect...In cazul in care administratorul societatii are anumite cheltuieli pe firma (firma nu are salariati)administratorul este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)