avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avansuri trezorerie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avansuri trezorerie

Buna ziua

M-ar interesa un aspect...In cazul in care administratorul societatii are anumite cheltuieli pe firma (firma nu are salariati)administratorul este singur pe firma.Pentru cheltuielile sale isi poate face decont?Se inregistreaza in 542 sau in 4551?Momentan firma care este nou infiintata nu produce venituri.Ma gandeam sa bag pe decont cheltuieli toate cheltuielile administratorului efectuate din banii personali pentru ca mai apoi,pe masura ce o sa am venituri sa achit din deconturi...Este corect asa?Sau mai corect este sa imprumute administratorul firme cu niste bani...dar mai apoi cheltuielile le bag prin casa?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
irinuka2005, utilizator
Sunt cheltuieli personale ?
Daca da:
- in opinia mea, daca administratorul a creditat firma ( adica aveti sold in cont 4551) mai bine faceti restituire : 4551=5311 si nu inregistrati aceste cheltuieli personale, chiar daca le treceti pe protocol.
Daca nu :
- puteti face avans spre decontare : 542=5311
Avansurile de trezorerie sunt "sume de bani încredințate administratorilor sau altor persoane împuternicite pentru efectuarea unor plăți necesare achiziționării unor bunuri sau pentru plata serviciilor efectuate de terți societății"

si cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua
Nu are sold in 4551 iar cheltuielile efectuate de aministrator sunt in general de protocol...pot baga pe 542?iar protocolul deductibil in limita a 2% din profit?
Sunt bonuri fiscale de protocol si facturi de protocol...
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
carmen01011958, moderator
Da, daca sunt cheltuieli de protocol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati in numerar ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: daca administratorii firmei ridica bani de la banca si le tin in \\"buzunar\\" iar la sf. lunii contabilul primeste ... (vezi toată discuția)
Plafon la casa? dobreg dobreg pot depasi 10000 de lei la soldul casei? (vezi toată discuția)
Deconturi salariati rusalim rusalim As dori sa aflu cate ceva despre deconturile salariatilor;ce presupune acest lucru din punct de vedere contabil si care sunt inregistrarile din contab.Va ... (vezi toată discuția)