avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... RECTIFICARE TABULARA-AJUTOR!
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

RECTIFICARE TABULARA-AJUTOR!

Avem o proprietate pentru care exista CF si nr. topo,fara nr. cadastral.Proprietatea este delimitata de gard ,mai putin in spatele casei.Mentionez ca din masuratori in spatele casei am 2 metri.Vecinul ne ameninta ca face rectificare tabulara in urma unei expertize topografice.Intrebarea mea este urmatoarea:poate sa actioneze in instanta pentru rectificare tabulara fara sa ma citeze in proces si pe mine?Daca finalizeaza rectificarea tabulara fara acordul meu eu ce mai pot face?Ma trezesc ca-mi ia terenul de dupa casa?
Cel mai recent răspuns: mirelavasile2006 , utilizator 21:42, 18 Mai 2012
In temeiul disp art 34 din l nr 7/1996 republicata
Orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrisurilor din cartea funciara ,daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca :
inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil;
dreptul inscris a fost gresit calificat;
nu mai sunt intrunite conditiile de existenta a dreptului inscris sau au incetat efectele actului juridic in temeiul caruia s-a facut inscrierea;
inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului

Avand in vedere cele expuse,in caz ca vecinul pentru solutionare formuleaza actiune in instanta,este logic ca si dvs in calitate de parte care ridica pretentii asupra terenului ce face obiectul litigiului,sa fiti citat
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare intabulare in cf romeoproiectare romeoproiectare In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Intabulare codrut01 codrut01 La efectuarea masuratorilor cadastrale in vederea intabularii unor terenuri, s-au constatat diferente dintre suprafetele masurate si cele din actele de ... (vezi toată discuția)