avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... legea privind regimul vamal
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

legea privind regimul vamal

imi poate spune si mie cineva daca legea 141 din 1997 privind regimul vamal mai este in vigoare sau s-a modificat ? infractiunile privind regimul vamal de ce art. sunt prevazute in codul vamal ?
Cel mai recent răspuns: ovy , utilizator 15:13, 15 Decembrie 2008
Legea nr.141 din 24 iulie 1997 privind Codul vamal al României afost abrogata de Legea nr.86 din 10 aprilie 2006
privind Codul vamal al României , publicata in M.Of. nr. 350/19 apr. 2006.

Titlul XII - Sanctiuni Sectiunea 1 - Infractiuni
Art. 270
Introducerea in sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru control vamal, constituie infractiunea de contrabanda si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 271
Introducerea in sau scoaterea din tara, fara drept, de arme, munitii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substante radioactive, substante toxice, deseuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase constituie infractiunea de contrabanda calificata si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi, daca legea penala nu prevede o pedeapsa mai mare.

Art. 272
Folosirea, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se refera la alte marfuri sau bunuri ori la alte cantitati de marfuri sau bunuri decat cele prezentate in vama constituie infractiunea de folosire de acte nereale si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 273
Folosirea, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate constituie infractiunea de folosire de acte falsificate si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 274
Faptele prevazute la art. 270-273, savarsite de una sau mai multe persoane inarmate ori de doua sau mai multe persoane impreuna, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 275
Tentativa la infractiunile prevazute la art. 270-274 se pedepseste.

Art. 276
Daca faptele prevazute la art. 270-274 sunt savarsite de angajati sau reprezentanti ai unor persoane juridice care au ca obiect de activitate operatiuni de import-export ori in folosul acestor persoane juridice, se poate aplica si interzicerea unor drepturi, potrivit art. 64 lit. c) din Codul penal.

Art. 277
Cand marfurile sau alte bunuri care au facut obiectul infractiunii nu se gasesc, infractorul este obligat la plata echivalentului lor in lei.

Art. 278
Dispozitiile prezentei sectiuni se completeaza cu prevederile Codului penal al Romaniei, precum si cu dispozitiile penale prevazute in alte legi speciale.
Sincere multumiri domnului Elis pentru raspuns !
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
ovy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie tzutzupimp tzutzupimp In cat timp se prescrie infractiunea de contrabanda, si incepand de la ce data? (vezi toată discuția)
Constituire grup infractional Costinel1 Costinel1 Un prieten de al meu a primit o citatie in care spune ca este acuzat de constituirea unui grup infractional, pentru contrabanda cu tigari. Nu a existat un ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari - pedeapsa, consecinte bonzotm bonzotm Buna,am si eu o intrebare acum 2 zile m-au luat diicot-u in baza unei perchezitii pentru trafic de tigari si grup organizat si favorizarea grupului organizat ... (vezi toată discuția)