avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen prescriptie

In cat timp se prescrie infractiunea de contrabanda, si incepand de la ce data?
Cel mai recent răspuns: tzutzupimp , utilizator 20:20, 9 Martie 2009
Doriti sa stiti in cat timp se prescrie raspunderea penala, sau prescrierea executarii pedepsei.
Intrucat infractiunile de contrabanda sunt prevazute in mai multe dispoztii legale, ar trebui sa stiu la ce articol va referiti.

av ZAHARIA F.
Atata timp cat nu se stie exact incadrarea juridica si pedeapsa exacta prevazuta de lege nu putem raspunde.
Pot exista si legi penale mai favorabile care au intervenit in acest interval de timp.

avocat Claudiu Lascoschi
Infractiunea este prevazuta in Codul Vamal Art. 271. - Introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanţe radioactive, substanţe toxice, deşeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase constituie infracţiunea de contrabandă calificată şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă legea penală nu prevede o pedeapsă mai mare.
Ma intereseaza care este termenul de prescriptie a raspunderii penale si daca este valabil si in cazul in care procedura de trimitere in judecata a fost demarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind regimul vamal ovy ovy imi poate spune si mie cineva daca legea 141 din 1997 privind regimul vamal mai este in vigoare sau s-a modificat ? infractiunile privind regimul vamal de ce ... (vezi toată discuția)
Cod penal mantaandreea mantaandreea as dori sa stiu si eu, daca se schimba noul cod penal asta ar putea sa ajute si pe cineva care este condamnat de ultraj si care este primar.Ce inseamna ce a ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala a instantei ionu roman ionu roman Buna ziua! Am si eu o nelamurire: In ce act normativ gasesc competenta instantei de judecata in ceea ce priveste infractiuni savarsite de functionari publici? ... (vezi toată discuția)