avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de studii superioare_expirata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de studii superioare_expirata

Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea Spiru Haret_Administratie publica Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Brasov.
Am informat angajatul ca are adeverinta expirata si trebuie sa prezinte diploma in original sau o noua adeverinta valabila pana la eliberarea diplomei.
Cum trebuie procedat si la ce articol de lege sa fac referire pentru a putea sa o notific in scris?

Cel mai recent răspuns: IonicaPopoviciu , utilizator 10:17, 28 Aprilie 2013
Eu m-as folosi de :
Art. 56. C.Mun
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept
g) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;

Nu-i tocmai o retragere a autorizatiei, dar fara diploma respectiva ,banuiesc ca salariatul nu mai poate ocupa functia pe care o are in prezent, nu?:)
I se poate modifica functia pana la aducerea unei noi adeverinte sau a diplomei de licenta .. nu stiu in ce masura putem asimila o retragere cu nevalabilitatea unei adeverinte ...

Nu va trebui un text de lege pentru a face acea notificare ... ii comunicati notificarea, in care precizati ca in termen de ... zile de la data primirii sa prezinte o noua adeverinta sau diploma de licenta , in caz contrar se vor lua masurile legale pentru solutionarea problemei.
NU de dragul discutiei, ci doar pentru informarea mea personala, care-ar fi acele masuri legale?:)

Salariatul respectiv nu-i cumva functionar public?..ca parca studiile de care amititi sunt mai cu destinatie speciala, ca sa spun asa, pentru institutii publice...
Scuze ca readuc la viata un subiect la care nu s-a mai scris de ceva timp, dar am o nelamurire: cum adica sa aduca o noua adeverinta? Dar de ce nu aduce diploma? In Regulamentul privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior spune asa, la articolul 38: Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.
Apropos, cum s-a finalizat cazul expus?
Daca ati fi citit mai bine mesajul initial este vorba despre o unitate de invatamant cu probleme .. si de aceea i s-a spus sa aduca o nou adeverinta pana la eliberarea diplomei de licenta .

Scrie undeva in legea mentionata de dvs ca se elibereaza numai o singura adeverinta ? .. in caz de pierdere , distrugere ce se intampla, vorbind retoric ....

Alte discuții în legătură

Adeverinta care tine loc de de diploma IonicaPopoviciu IonicaPopoviciu Buna ziua! As dori o lamurire in urmatorul caz: un functionar public termina o facultate in 2011. Acest functionar public doreste avansarea in fuctie, conform ... (vezi toată discuția)
Valabilitate adeverinta luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua, La terminarea facultatii in 2009 mi s-a dat o adeverinta care tinea loc de Diploma de licenta. Intrebare: Este valabila in acest moment aceasta ... (vezi toată discuția)
Nu pot promova in grad profesional datorita lipsei diplomei de licenta, am doar adeverinta alinus1128 alinus1128 La servici urmeaza sa fiu promovata in grad profesional si am ghinionul sa fac parte dintre cei care au terminat in anul 2009 la Univ. Spiru Haret, forma de ... (vezi toată discuția)