avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de studii superioare_expirata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de studii superioare_expirata

Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea Spiru Haret_Administratie publica Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Brasov.
Am informat angajatul ca are adeverinta expirata si trebuie sa prezinte diploma in original sau o noua adeverinta valabila pana la eliberarea diplomei.
Cum trebuie procedat si la ce articol de lege sa fac referire pentru a putea sa o notific in scris?

Cel mai recent răspuns: IonicaPopoviciu , utilizator 10:17, 28 Aprilie 2013
In regulamentul pe care l-am adus in discutie scrie clar: Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni. Rolul adeverintei este de a dovedi absolvirea studiilor, sa se poata face promovarea... Credeti ca daca ``se pierde`` adeverinta dupa 11 luni de la absolvire, se emite alta cu valabilitate de 12 luni? Eu nu cred.... Chestia cu adeverinte prelungite se intampla, intradevar, doar la facultati cu probleme. Eu am comentat mai sus deoarece stiu un caz cu adverinta prelungita la o facultate din cadrul univ. petrol si gaze. parerea mea este ca dupa 12 luni de la absolvire ori aduci diploma ori dai in judecata facultatea.
Ati putea sa-mi aratati undeva scris ca este legal sa folosesti adeverinte prelungite? Multumesc anticipat!
De unde a reiesit ca este vorba despre adeverinte prelungite ? ....
Scrie pe undeva, prin vreo lege, ca facultatile pot elibera adeverinte pana la eliberarea diplomelor? Am mai citit pe aici, prin forum, ca unii au si peste 5 ani si nu au scos diploma, folosesc doar adeverinta. Dar nu au specificat ca, atunci cand au avut nevoie de diploma, au folosit adeverinta in termen....Poate, cei de la resurse umane, nu au cerut-o, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa o aduca. Consider ca, indiferent de facultate, diploma trebuie emisa in termen de un an de la data absolvirii. De aceea si adeverinta are 12 luni valabilitate. Orice alta adeverinta emisa dupa 12 luni de la absolvire (asa zisa prelungire de adeverinta) se face ``pe barba`` facultatii, dar o consider ilegala. Doar cele cu probleme emit astfel de adeverinte......
Apropos, unde se poate afla detalii despre o anumita facultate, daca avea acreditare de sustinere a licentei, la o anumita forma de invatamant, intr-un anumit an?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta care tine loc de de diploma IonicaPopoviciu IonicaPopoviciu Buna ziua! As dori o lamurire in urmatorul caz: un functionar public termina o facultate in 2011. Acest functionar public doreste avansarea in fuctie, conform ... (vezi toată discuția)
Valabilitate adeverinta luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua, La terminarea facultatii in 2009 mi s-a dat o adeverinta care tinea loc de Diploma de licenta. Intrebare: Este valabila in acest moment aceasta ... (vezi toată discuția)
Nu pot promova in grad profesional datorita lipsei diplomei de licenta, am doar adeverinta alinus1128 alinus1128 La servici urmeaza sa fiu promovata in grad profesional si am ghinionul sa fac parte dintre cei care au terminat in anul 2009 la Univ. Spiru Haret, forma de ... (vezi toată discuția)