avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sistare compensatii cadru didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sistare compensatii cadru didactic

Buna ziua !


Daca cineva poate sa-mi ras[punda la urmatoarea problema ii multumesc foarte mult.


Sunt cadru didactic titular intr-o unitate de invatamant din SJ trensferata in interesul invatamantului in alta Unitate PJ din SJ.
Incepand cu data de 1 martie 2012 mi s-a sistat compensatiile tranzitorii. Este corect ????
Care este temeiul legal conform caruia mi s-au sistat aceste compensatii??



Multumesc mult.
Banuiesc ca va referiti la sporul de izolare.In cf. cu prevederea art7(3)Anexa5din Legea 63/2011:
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), persoanele care beneficiau la data de 31 decembrie 2009 de un procent mai mare decât cel stabilit în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1.613/2009 primesc o compensaţie tranzitorie, calculată prin aplicarea diferenţei de procent asupra salariului de încadrare prevăzut în anexa nr. 2 la lege, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în localităţi izolate.


Deci v-ati incadrat pt. a beneficia de acesta compensatie pana cand vi s-a schimbat locul de munca prin transfer,intr=o alta localitate care nu mai era una izolata,si pt. care nu mai erati indreptatita sa primiti acea compensatie.
Aceasta ar putea fi explicatia legala a faptului ca nu mai primiti acea compensatie,in lipsa altor detalii pe care nu le oferiti.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu am fost prea explicita:
- intradevar m-am transferat in alta localitate, dar localitatea in care m-am transferat are un spor de izolare mai mare : 20% fata de localitatea in care am fost inainte de transfer: 3%.
Cred ca sunt indreptatita sa beneficiez de acest spor in continuare.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
ART.1(3)din Legea 283/2011:

(3) In anul 2012, cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, in conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.


La dvs. prin transfer s-au schimbat conditiile,atunci nu mai puteti beneficia de sporul vechi,dar in cf. cu prevederea Hg1613/2009,daca spuneti ca localitatea este una izolata,si se regaseste in anexa nominalizata ar trebui sa primiti sporul de izolare aferent pt. noua incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog ce reprezinta pe fluturas( anul 2013) compensatii tranzitorii? (vezi toată discuția)
Spor doctorat 2012 cindeadiana cindeadiana Vreau sa va intreb ce parere aveti despre acordarea sporului de doctorat pt cei care si-au obtinut titlul de doctor dupa 1 ian 2010. OUG 80/2010 aprobata, ... (vezi toată discuția)
Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)