avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintari cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintari cu moartea

Buna ziua! Sunt casatorita de 25 de ani , au fost multe cazuri in care sotul m-a inselat , dar de data asta a devenit si violent si m-a amenintat cu moartea (martori fiind vecinii din bloc) vreau sa divortez , insa el nu accepta si nu stiu de ce poate fi in stare . Mi-e frica sa mai stau cu el , m-as muta dar stam intr-o comuna unde este un singur politist care nu face nimic nici in cazul sesizarilor...zice ca e o problema de familie si el nu se baga( ei doi fiind prieteni) ce sa fac ca sa divortez si sa ma pot muta ? in siguranta , care ar fi pasii legli de urmat, mi-e frica pentru viata mea...mai ales ca din cate am citi divortul poate dura si mai mult de un an , si ar mai fi partajul care si acesta mai lungeste durata procesului . ce ma sfatuiti? un ordin de restrictie se poate lua? si daca da, acel politist va fi obligat sa faca ceva...sau ca pana acum se face ca nu vede?
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Raluca99, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:09, 18 Mai 2012
Inainte de orice actiune,analizati cu responsabilitate situatia concreta,avantaje si dezavantaje,consecinte si in situatia in care ajungeti la concluzia necesitatii divortului,asumati-va riscurile
Pentru inceput in situatia in care detineti probe temeinice care sa dovedesca atitudinea agresiva si violenta a sotului,se impune sa adresati plangere oficiala la politie
In situatia in care apreciati ca existenta alaturi de sot implica riscul deteriorarii relatiilor si acesta staruie in comportamnet si atitudine agresiva ,va revine dreptul sa analizati oportunitatea mutarii in alta locatie
Daca aveti suspiciuni asupra actiunilor si eventualelor decizii din partea politistului local,aveti dreptul sa sesizati oficial situatia si sa solicitati implicarea concreta a autoritatilor superior ierarhic acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort ,hartuire,agresiune dupa divort ghita42 ghita42 Sunt divortata de 12 ani,locuiesc separat intr-o locuinta donata in timpul divortului de fostul sot ,pentru ca in timpul casatoriei am vandut o ... (vezi toată discuția)