avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Barou 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Barou 2012

Buna , stie cineva pe ce data va fi anul acesta examenul de admitere in Barou si cum se va desfasura?Eu din cate stiu va fi pe data de 8 octombrie dar nu sunt sigura.
Intr-un an doar o singura data este examen de admitere?
Cel mai recent răspuns: iby_iby , utilizator 21:15, 26 Septembrie 2012
iby_iby a scris:

daniela r. a scris:

buna,

Mergi la secretariatul univ, si depui ori cerere ori secretara te ajuta fara pb.
De regula ptr orice act trebuie facuta o cerere pe care secretara o duce la decan si asa obt actele de la univ.Asa e la noi.

Am depasit capitolul la dr publi/privat eh.. ma cramponam de el, dar e frumos.

zi buna,
dani

Stiu procedura de cerere dar din cate am auzit doar langa diploma de licenta se cere foaia matricola , daca avem adeverinta e suficienta.Cel mai sigur o sa sun la secretariat la Barou si intreb.
Felicitari ...esti harnicuta!!!
Succes si spor la invatat eu imediat termin succesiunile :)

Eu m-am interesat la barou, vis-a-vis de necesitatea foii matricole (aceasta eliberandu-se exclusiv in momentul in care ridici diploma de licenta) si au zis ca e de-ajuns adeverinta.
Miklos a scris:

iby_iby a scris:

daniela r. a scris:

buna,

Mergi la secretariatul univ, si depui ori cerere ori secretara te ajuta fara pb.
De regula ptr orice act trebuie facuta o cerere pe care secretara o duce la decan si asa obt actele de la univ.Asa e la noi.

zi buna,
dani

Stiu procedura de cerere dar din cate am auzit doar langa diploma de licenta se cere foaia matricola , daca avem adeverinta e suficienta.Cel mai sigur o sa sun la secretariat la Barou si intreb.

Eu m-am interesat la barou, vis-a-vis de necesitatea foii matricole (aceasta eliberandu-se exclusiv in momentul in care ridici diploma de licenta) si au zis ca e de-ajuns adeverinta.

Da Miklos am sunat si eu si mi s-a spus la fel.
Acum ce m-ar interesa care e situatia de asa numita "taxa de secretariat" ceea ce mi se pare absurd.
iby_iby a scris:

Miklos a scris:

iby_iby a scris:

daniela r. a scris:

buna,

zi buna,
dani

Da Miklos am sunat si eu si mi s-a spus la fel.
Acum ce m-ar interesa care e situatia de asa numita "taxa de secretariat" ceea ce mi se pare absurd.

Aceea este taxa de procesare a dosarului. Asta insemnand ca iti verifica documentele cerute, etc. Putea fi o taxa mai rezonabila de cea de 200 Ron.
Ca sa te inscrii, facand un calcul cu tot ce implica dosarul, costul se ridica la aprox. 1100 Ron.
buna.
sincer nu stiu de taxa, acum merg la fac sa ridic si diploma si restul.
poti sa mi psui te rog, cum se impart grilele? o parte civil+procedura si organizare iar a 2 zi organiz+penal+procedura? sau 100 grile din cele mentioante m sus intr o singura zi? multumesc.

harnicute crezi, mersi.
dar ma asteapta procedurile...
spor la invatat!
zi frumoasa!
Dani
Prima proba va fi cea grila fiind eliminatorie.Va fi intr-o zi in cadrul de 100 de grile din cele 5 materii (oepa+dr.civil+procedura civila+dr.penal+procedura penala).Proportia exacta nu se stie ...de exemplu in cel de anul trecut s-a dat 11 grile din oepa , 25 din civil , 20 prpcedura civila , 25 penal , 20 procedura penala.:)
Cu privre la taxa ceea ce stiu sigur e taxa de 800 Ron in contul UNBR iar la Baroul Mures s-a spus la secretariat ca nu exista alta taxa (ramane de vazut) iar din ceea ce am citit azi pe forum la Baroul Bucuresti s-a cerut o taxa de 300 de lei azi.
Draga Daniela iti doresc mult spor, eu azi termin la reale si mai am teoria obligatiilor + de invatat a oepa.
Spor la invatat si la pregatirea dosarului! Iby

Alte discuții în legătură

Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)