avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obligatii biserica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obligatii biserica

Buna ziua,

Intrebarea mea poate smulge ceva zambete, dar pentru mine e o problema cat se poate de serioasa!

Locuiesc in Bucuresti, sector 6, iar in acest sector pe str. Orsova, plantata intre blocuri, se afla o biserica. Intre acesta biserica si blocuri este o distanta, de la caz la caz, de cativa metri pana la cel mult 50m.
Aceasta biserica, se pare, are regim de manastire. Sa va explic, de luni pana duminica se bat clopotele si toaca la aceasta biserica de parca ar dori sa ne sparga geamurile, sa ne dea tencuiala jos...slujba, nunta, botez, inmormantare,etc., clopotele si toaca sunt un accesoriu obligatoriu!
Pe mine unul m-a disperat, dimineata la 7-8 am trezire obligatorie, dupa masa nu e loc de odihna, daca e sarbatoare nu mai spun...copilul meu de 1 an doarme doar daca vrea biserica, daca nu asta e...:-(

Asi dori sa stiu...ce pot face din pct. de vedere legal? Am vreo sansa de izbanda? Exista vreo lege sau institutie care sa poata face ceva?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:52, 19 Mai 2012
Orice zgomot care deranjeaza linistea publica este sanctionat contraventional , sunati la politie ori faceti o plangere scrisa la politie si semnata de mai multe persoane unde atentionati sa reduca zgomotele. Nu este permis , unii pot fi de alta religie.
pentru situatie :D
pentru bebe :(
Dupa parerea mea, sunt doua posibilitati: una draguta - vorbiti cu popa sa nu mai bata clopotele (se pot pune si clopote mai mici), iar cealalta, uratica, cu reclamatie. Pentru varianta 2 trebuie sa depuneti o plangere la politie (tulburarea linistii publice) si una la garda de mediu (poluare fonica). De acolo se descurca ei.
Pe la noi s-a rezolvat cu negocierea...;))
S-a mai discutat pe forum subiectul si anterior. Daca doriti sa citti, va ofer un link, poate va ajuta opiniile de aici.

www.avocatnet.ro/content/for...

Va inteleg perfect dar nu cred ca va veti gasi linistea,ori va obisnuiti cu toaca si clopotele ori va mutati in alta parte,nu cred ca biserica sa abdice de la obiceiurile crestinesti oricate plangeri faceti dvstra,asta e parerea mea.
Nu-i vorba de abdicare de la obiceiuri, e vorba de respectarea de catre preoti a cetatenilor. Si la noi in parohie a fost aceasta problema, dar s-a rezolvat. Si acum bat clopotele, dar nu deranjeaza, bate si toaca, dar la mai putini decibeli s.a.m.d. Deci se poate oriunde, oricat am discuta despre bor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare problema cu biserica gugy gugy As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)