avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul realizat ca primar?

Buna ziua,
Sunt fost cadru militar si am iesit la pensie inainte de termen (2008 - 49 ani). Acum vreau sa candidez intr-o functie electiva (primar) . Se cumuleaza pensia cu salariul sau pe perioada mandatului se suspenda dreptul la pensie? Mentionez ca pe ultima decizie de pensionare se specifica faptul ca am iesit la limita de varsta. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 18:04, 20 Mai 2012
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:

Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
...
Cititi din cap. IV "Masuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, in scopul reducerii cheltuielilor bugetare" din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie-salariu maryan52 maryan52 la ce se refera noua lege cumulare pensie-salariu (la bugetari)? lege care se afla la semnat la Presedinte (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Ionut Nistor Ionut Nistor Pensionarilor pentru limită de vârstă ieșiți la pensie în temeiul Legii nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu mircada mircada Pot cumula pensia cu salariul ca administrator cu contract de mandat intr-un SRL al carui asociat majoritar este primaria.? Sunt pensionat la limita de varsta ... (vezi toată discuția)