avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine solicita repunerea cauzei pe rol?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine solicita repunerea cauzei pe rol?

instanta a suspendat actiunea pt o cerere de interventie intre timp solutionata. cine afce repunerea pe rol instanta sau partile. si se mai plateste iar taxa de timbru?????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:35, 29 Mai 2012
Repunerea pe rol o solicita una dintre parti .. Potrivit Legii nr.146/1997, cererile pentru repunerea pe rol, cand suspendarea judecarii se datoreaza partilor se taxeaza cu 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea a carei judecare a fost suspendata.
suspendarea a fost facuta de instanta si nu la cererea vreunei din parti. inteleg ca nu se mai plateste taxa.?
Care a fost temeiul legal in baza caruia instanta a dispus suspendarea judecatii?
rezolvarea unei cereri de interventie a unui tert. intre timp ramasa definit
V-am rugat sa imi spuneti prevederea legala in baza careia instanta a dispus suspendarea. Daca este vorba despre art. 244, alin. (1), pct. 1 Cod procedura civila, atunci cererea de repunere pe rol a cauzei nu se timbreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol dupa suspendare floriansan floriansan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta: [i]Sunt parte reclamanta intr-un dosar pe civil impotriva unei societati de asigurare care refuza o ... (vezi toată discuția)
Recurs- taxa timbru judiciar bryan bryan Ma puteti ajuta cu valoarea? taxei de timbru judiciar ,pentru Recurs impotriva unei sentintei prin care s-a respins angajarea raspunderii patrimoniale a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)