avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurator rau platnic
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurator rau platnic

buna ziua.
am avut o masina ce avea casco complet la o firma de asigurari din romania. valoarea contractului la semnarea lui era de 33000 ron. la aprox 3 luni de la data semnarii contractului de casco mai sus mentionat masina a suferit o avarie in urma careia a fost declarata dauna totala. acum incepe partea amuzanta. dupa mai bine de 2 luni de la data respectiva si dupa deschiderea contractului de dauna firma respectiva imi trimite oferta de despagubire ( pe care se presupune ca eu trebuie sa o semnez) dar cu valoarea masinii modificata de la 33000 ron la 23000 ron, rate modificate de la 800 ron pe 3 luni la 700 ron pe 3 luni etc, iar de la noua suma(23000 ron) incep sa imi calculeze despagubirea. intrebarea mea este ce anume sa fac intrucat sun la firma de asigurari sa ii atentionez de "greseala" si nimeni nu stie sa imi zica nimic si ma plimba de la unu la altu fara rost, ba chiar mai mult tot ei ma atentioneaza ca de semnarea acestei hartii depinde evolutia dosarului si ca nu este vina lor din cauza ca eu nu semnez ca acest dosar va trece de limita de 90 de zile admisa de lege pentru a se finaliza acest dosar. practic acum eu sunt inselat cu diferenta de 10000 ron iar daca masina nu patea nimik plateam ratele casco ca si cum masina ar fi fost in valoare de 33000 ron " ca prostu" fara ca nimeni sa nu comenteze nimik.
Cel mai recent răspuns: z3usss , utilizator 22:49, 17 Octombrie 2013
Poate ca ar trebui ca tot ce aveti de spus fata de ei, toate intrebarile si problemele la care doriti solutii, sa le "puneti pe hartie". Adresati-va lor numai in scris, redactati adresele respective in mai multe exemplare (pentru a le transmite spre stiinta inclusiv la conducerea firmei de asigurari) si asigurati-va ca ati primit un numar de inregistrare pentru documentele depuse de dvs.
asta urmeaza sa si fac. am dat ceva telefoane astazi la ei si raspunsul ce a urmat nu a facut sa ma lase decat cu gura cascata: " valoarea masinii actuala este de 23000 ron valoare stabilita de expertul nostru" . in fine am incercat sa aflu de la respectivul pe ce baza au facut ei aceasta evaluare cand in urma cu 3 luni masina tot evaluata de ei valora 33000 ron dupa cataloagele lor si dupa programul lor informatic tot suma aceasta era.nu pot sa trag decat concluzia ca se urmareste pacalirea clientului cat de poate. (nu imi vine sa cred ca o companie respectabila de asigurari se comporta ca ultimul golan). ce vreau eu sa stiu este daca o companie are voie sa schimbe contractul asa dupa ureche in conditiile in care banii au au fost incasati dupa vechiul contract?? eu nu am semnat nici macar o hartie care ar putea sa reprezinte o schimbare ori act aditional la contractul deja semnat in urma cu 3 luni. daca nu reusesc sa o rezolv nici cu aceste cereri ma gandesc ca cel mai bine este sa merg in instanta odata ce avem un contract semnat pe care ei nu vor sa il respecte. oare am sanse sa castig?
noutati . am ajuns la judecatorie unde am cerut dobanda legala -stipulata si in contract de 0,2% pe zi intarziere si unde domnii de la Generali au venit si au zis ca vor sa foe respinsa cererea mea deoarece conform legii nu au fost invitati la mediere - le-a cazut fata cand le-au fost aratate 3 invitatii la care nu au binevoit sa dea curs ...drept urmare judecatorul a amanat cauza pentru a se calcula taxa de timbru la valoarea de 33000 ron si nu 23000 ron cum au dorit cei de la generali - un prim pas a fost facut parerea mea intrucat a fost acceptata suma pe care o cer eu...abia astept sa faca calculul un contabil autorizat Cecar care la o prima privire a spus ca valaorea despagubirilor pana in prezent se ridica la un total de aprox 60000 ron la care ar trebui sa se aplice si rata inflatiei si timpul trece cu acea dobanda. asta a si fost oferta avocatului pana sa se intre in instanta si anume plata a 60000 ron plus onorariu de avocat si renunt la proces sa nu fie nevoiti sa plateasca dobanda intrucat acest proces va dura inca 1 an jumatate de acum incolo deci alti 24000 ron de plata pt ei numai dobanzi...ce bine ca au scris chiar ei dobanda asta in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare masina pentru casco cu regres in caz de dauna totala economica cipoc cipoc Buna seara, Am urmatoarea speta - la inceputului lunii aprilie masina personala (un hyundai i20, 2013, echipare Highway+, pret de lista in momentul ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco nykylaura nykylaura Buna ziua.In luna august am avut un eveniment auto cu dauna totala .Firma de casco m-a despagubit cu suma de catalog a masinii(renault megane 2008) adica 8902 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)