avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Aviz de refuz provizoriu
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Aviz de refuz provizoriu

Buna ziua.As vrea sa va intreb daca ma puteti ajuta sau daca sunt sanse sa mi inregistrez marca(marca verbala simpla) dupa ce am primit un Aviz de refuz provizoriu de la OSIM,pe motivul ,,Conform Legii nr.84/1998 republicata,marca examinata in baza prevederilor (art.22alin.3pct.c) nu poate fi protejata,din urmatoarele motive:Marca solicitata la inregistrare nu poate fi acordata deoarece este o denumire descripiva,indicand locul de provenienta al produselor(originea geografica)intrand astfel sub incidenta art.5lit.d)din Legea 84/1998republicata.
art.5lit.d Marcile care sunt compuse exclusiv din semne sau din indicatii,putand servi in comert pentru a desemna specia,calitatea,cantitatea,destinatia,valoarea,ORIGINEA GEOGRAFICA,sau timpul fabricarii produsului ori prestarii serviciului sau alte caracteristici ale acestora.Mentionez ca denumirea nu a mai fost niciodata inregistrata pe nici una dintre clasele nisa,detin si o adresa web cu aceasta denumire,indeplineste conditiile minime de inregistrare,nu exista drepturi anterior protejate,ce as putea sa fac si daca ma puteti ajuta.Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 14:50, 24 Mai 2012
Buna ziua, pentru a primi un raspuns pertinent nu sunt suficiente articolele din lege mentionate in Avizul primit. Acesta se analizeaza in raport de marca solicitata la inregistrare si de produsele/serviciile solicitate. Daca doriti imi puteti trimite Avizul scanat, pe adresa de mail, pentru a putea primi o opinie avizata. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de refuz provizoriu ivcostin ivcostin Buna ziua. Am depus la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii Anunțul României, individuală combinată constând din denumire și element ... (vezi toată discuția)
Respingere provizorie o.s.i.m ContSters454104 ContSters454104 Va rog respectos sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in continuare. AVIZ DE REFUZ PROVIZORIU AL CERERI m 201702820 Ca urmare a examinari de fond in conformitate ... (vezi toată discuția)
Infiintare magazin haine firma popescuadrianacatalina popescuadrianacatalina sunt interesata sa cumpar haine de firma din diferite tari si sa mi infiintez magazin in romania.De exemplu haine de la Diesel,Kelvin Klein,Zara,H&M,Miss Sixty ... (vezi toată discuția)