avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat. Ma simt nedreptatita si doresc sa aflu o opinie profesionista si obiectiva.
Am contract pe perioada nedeterminata. In 22.04.'12 este angajata o alta persoana pe postul meu (asistent manager), dar cu denumirea de secretara, pe o perioada determinata de 4 luni. Fiind prea batator la ochi ptr ITM, in 23.04.'12 vin cu un act aditional la contractul respectiv prin care schimba incadrarea in translator.
In data de 22.04.'12, eu, printrun proces verbal predau toate actele si registrele care faceau activitatea mea de lucru, respectivei persoane. Mai mult, raman inca o luna pentru a o invata pe inlocuitoarea mea ce si cum sa lucreze. Astazi, fiind in concediul de odihna, ma trezesc cu preavizul prin posta.
Avand in vedere ca nu mi s-a reprosat nicio abatere la locul de munca ci doar ca s-a desfiintat postul meu, personal ma simt concediata abuziv. Respectuos va rog, dati-mi un sfat cum sa procedez. Va multumesc!
1. Instiintarea de preaviz nu are cadru legal si prin urmare nu este obligatorie motivarea acesteia .. decizia de concediere trebuie sa contina in mod obligatoriu motivele care determina concedierea (atat motivele de fapt, cat si motivele de drept). Prin urmare, lipsa oricareia dintre cele doua categorii de motive atrage nulitatea deciziei de concediere.

2. Angajatorul nu are vreo interdictie de a face noi angajari pe alte posturi , chiar daca a desfiintat un post sau mai multe .. practica judiciara a decis ca, este legala concedierea dispusa în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlaturate, fiind împarţite unor salariaţi existenţi.

3. Este normal ca la incetarea raportului de munca salariatul concediat sa predea bunurile aflate in custodia sa si care sunt in proprietatea angajatorului ..

4. Dupa primirea deciziei de concediere aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta in instanta de judecata.
Asta am inteles. Problema este in alta parte:
"2. Angajatorul nu are vreo interdictie de a face noi angajari pe alte posturi , chiar daca a desfiintat un post sau mai multe .. practica judiciara a decis ca, este legala concedierea dispusa în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlaturate, fiind împarţite unor salariaţi existenţi."
Nu este vorba de un angajat existent ci de un NOU ANGAJAT!!!!!
Desfiintez post de asistent manager si infiintez de secretara??????
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post sef atelier auto (sef service). gabi2772 gabi2772 Cand si cum se poate restructura postul de Sef atelier auto (sef service auto) si care sunt consecintele acestei restructurari? Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediere ilegala-ce pot sa fac? dutu69 dutu69 Buna ziua! In data de 09.01.2009 am primit preaviz de 20 zile in vederea concedierii in baza art.65 (1), in preaviz mentionandu-se ca societatea nu are ... (vezi toată discuția)
,,conciliere cu angajatorul in conflict drept munca?' UA UA Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am fost concediata cu art 65 CM , din initiativa angajatorului, am fost angajata cu conditiile unei functii ... (vezi toată discuția)