avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... protectia muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

protectia muncii

Cine trebuie sa completeze fisele PSI si SSM?
Cel mai recent răspuns: TomaCotorogea , utilizator 11:12, 22 Mai 2012
inspectorul ssm care se ocupa de firma respectiva
Multumes pt.raspuns.Dar din pacate domnul inspector nu isi face treaba asa cum ar trebui vine ,semneaza fisele i-si ia banii si pleaca.X-(
Va referiti la cine completeaza efectiv fisele sau cine face instruirea ale carei subiecte sunt trecute apoi in fise?
Daca va referiti la cine scrie efectiv in fise acest lucru poate sa il faca absolut oricine din cadrul companiei (chiar si o femeie de servici sau un muncitor necalificat) atata timp cat sunt completate corect si sunt respectate subiectele din tematica de instruire.
Daca va referiti la cine trebuie sa efectueze instruirea aceasta trebuie facut de conducatorul locului de munca atunci cand ne referim la instruirile periodice sau la locul de munca si de lucratorul desemnat (nu exista in legislatie termenul de inspector ssm) atunci cand ne referim la instruirea introductiv generala.
Desi pare un topic banal, securitatea si sanatatea in munca nu este o meserie usoara si chiar nu poate sa o faca orice persoana cu o simpla diploma.
O seara frumoasa,
Intradevar securitatea si sanatatea in munca nu este o meserie usoara,tocmai de aceea in momentul in care exista o persoana abilitata sa se ocupe de acest lucru in firma este de datoria lui sa completeze fisele.
imi pare rau ca trebuie sa va contrazic. unul din motivele pentru care am raspuns la mesajul initial a fost si raspunsul dumneavoastra. nu persoana abilitata completeaza fisele!!!
HG 1425/2006 - Normele de aplicare a Legii 319/2006
Art. 77
Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă cuprinde 3 faze:
a)instruirea introductiv-generală;
b)instruirea la locul de muncă;
c)instruirea periodica.
Art. 81
(1)Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fişa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei şi datei instruirii.
(2)Completarea fişei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3)După efectuarea instruirii, fişa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit şi de către persoanele care au efectuat şi au verificat instruirea.
(4)Fişa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă şi va fi însoţită de o copie a fişei de aptitudini, completată de către medicul de medicina muncii în urma examenului medical la angajare.
Art. 85
Instruirea introductiv-generală se face de către:
a)angajatorul care şi-a asumat atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; sau
b)lucrătorul desemnat; sau
c)un lucrător al serviciului intern de prevenire şi protecţie; sau
d)serviciul extern de prevenire şi protecţie.
Art. 91
(1)Instruirea la locul de muncă se face de către conducătorul direct al locului de muncă, în grupe de maximum 20 de persoane.
(2)Fişa de instruire se păstrează de către conducătorul locului de muncă.
Art. 96
(1)Instruirea periodică se efectuează de către conducătorul locului de muncă.

DUPA CUM VEDETI NU APAR DENUMIRILE: INSPECTOR SSM SAU PERSOANA ABILITATA.

LUCRATORUL DESEMNAT / UN LUCRATOR AL SERVICIULUI INTERN DE PREVENIRE SI PROTECTIE / REPREZENTANT AL SERVICIULUI EXTERN EFECTUEAZA DOAR INSTRUIREA INTRODUCTIV GENERALA DE RESTUL URMAND SA SE OCUPE CONDUCATORII LOCURILOR DE MUNCA, INDIFERENT CA NE CONVINE SAU NU.

PERSOANELE CARE AU CALIFICAREA NECESARA VOR INTOCMI DOAR TEMATICA DE INSTRUIRE.

In rest sunt multe de spus dar nu este timp de un curs pe acest forum.
O zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare fise ssm seby14 seby14 Buna ziua, Am curs SSM 80 ore. Pot semna fisele de instruire SSM ca si [b]persoana care efectueaza instruirea[/b]? Mentionez ca alte persoane sunt ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm cola83 cola83 Lucratorul desemnat SSM a devenit conducatorul locului de munca (director unitate scolara)! cine si cum face instruirea introductiv generala, pe cea la locul ... (vezi toată discuția)
Servicii ssm si psi Tatu M Tatu M Buna ziua, avem in institutie serviciu extern de SSM si PSI si va rog sa ma lamuriti in legatura cu semnaturile de pe Fisele individuale de instruire SSM si ... (vezi toată discuția)