avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare divort din SUA in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare divort din SUA in Romania

Sunt resident in SUA de mai multi ani si recent am decoperit ca trebuie sa inregistrez in Romania orice schimbare de statut civil intamplata aici in SUA. Sunt casatorita cu un cetatean american si am avut o casatorie anterioara tot cu un cetatean american. Pentru a putea inregistra actuala casatorie la consulatul roman din New York trebuie sa trimit pe cineva din tara sa-mi inregistrze hotararea de divort de la prima casatorie. Mare bataie de cap dar asta nu e problema cea mare. Intrebarea mea se refera la faptul ca pe hotararea de divort Americana numele meu e scris numai prenume si numele de familie iar in certificatul de nastere am un al doilea prenume care a fost omis de pe actele americane. Este asta motiv sufficient ca tribunalul romanesc sa nu imi acepte hotararea de divort americana pe simplul motiv ca nu contine cel de-al doilea prenume( sau numele de sfant cum se zice in Romania )?
Daca cineva stie cu siguranta sau a intampinat o problema asemanatoare, orice sfat e mult apreciat.
B.S.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:46, 22 Mai 2012
orice document emis in orice tara de pe acest pamant trebuie sa contina toate numele persoanei asa cum au fost ele inscrise in certificatul de nastere al acesteia. Da, aceste este un motiv foarte serios de respingere invocat din oficiu de orice instanta. Trebuie neaparat sa indreptati eroarea materiala din documentul respectiv acolo ( in tara) unde aceasta a fost emis si aceasta s-a produs...
va dorim succes
Sa nu uitati ca certificatul de la a 2-a casatorie trebuie apostilat inainte de a il trimite spre transcriere. De asemenea si hotararea de divort trebuie apostilata inainte de a se inscrie prin mentiune pe marginea primului act de casatorie transcris. Daca in sentinta de divort nu este mentionat numele dvs.respectiv al exsotului dupa divort, trebuie sa specificati in imputernicire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Referitor la inregistrare hotarare divort pronuntata in sua coldmountain coldmountain Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura prin care un cetatean roman (avand si cetetanie americana) poate inregistra la starea civila din Romania ... (vezi toată discuția)
Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)