avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata dupa concediu de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata dupa concediu de crestere a copilului

Buna dimineata,momentan ma aflu in concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani,pana la data de 04 iunie 2012.Din motive personale nu pot reveni la locul de munca,doresc sa stiu daca pot beneficia de concediul fara plata dupa incheierea concediului de crestere a copilului de pana la 2 ani.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 22 Mai 2012
In mod normal da puteti beneficia. Eu am beneficiat de acest concediu fara plata in baza regulamentului de organizare si functionare al institutiei.
ART. 6^1 din OUG nr.148/2005:
(1) Persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 1 au dreptul la concediu fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului după primele 3 naşteri sau, după caz, după primii 3 copii ai persoanelor aflate în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (2).
(2) Durata concediului prevăzut la alin. (1) este de 3 luni şi se acordă integral, o singură dată, fiecăruia dintre părinţii fireşti ai copilului sau, după caz, persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (2), în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv a vârstei de 3 ani în cazul copilului cu handicap.
(3) Cererea pentru acordarea concediului fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului se depune şi se înregistrează la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de naştere al copilului.
(4) Perioada în care o persoană beneficiază de concediu fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru al patrulea copil disina disina daca o familie cu patru copii care nu a beneficiat de indemnizatie pt. cresterea copilului niciodata,are dreptul sa primeasca indemnizatie pt. cel de al 4-lea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al patrulea copil furnisoara furnisoara In OUG nr. 148/2005 se mentioneaza ca indemnizatia de crestere a copilului se acorda pana la al 3-lea copil inclusiv. Citind ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru crestere copil monicao monicao Buna ziua, Am fost in concediu de crestere copil fara plata pana la implinirea varstei de 3 ani , din 2009 pana in 2010. Va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)