avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto cu plata in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto cu plata in rate

Buna ziua,

In calitate de persoana fizica as dori sa vand un autovehicul unei SC, cu plata in rate, plata efectuindu-se in decurs de cateva luni. In acest sens ce act ar trebui incheiat si ce ar trebui specificat in actul respectiv pentru a ma asigua ca, cumparatorul imi va achita ratele? Mentionez ca am dori ca transferul pe numele cumparatorului sa se faca de la inceput astfel incat eu ca si vanzator sa nu mai platesc impozitul pe masina respectiva si cumparatorul sa poate sa-si faca pe numele lui asigurarea, etc.
Se poate incheia eventul un contract de vanzare cumparare in care sa fie specificat ca plata se va face in rate si specificat ca masina ramane proprietatea vanzatorului pana la achitarea integrala? Daca mergem pe varianta aceasta atunci se poate radia masina de pe numele vanzatorului de la inceput sau abia cand se vor achita toate ratele?
Sau alta varianta, clauze?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 11:24, 22 Mai 2012
Se poate incheia un contract de vanzare cumparare cu plata in rate, precizandu-se ca masina ramane in proprietatea vanzatorului pana la achitarea ultimei rate. Numai ca, in cazul acesta, masina nu se va putea radia de pe numele vanzatorului. In acelasi contract se poate preciza ca posesia autovehiculului se transmite cumparatorului la data incheierii contractului, precum si ca impozitul si asigurarile aferente perioadei pana la achitarea integrala vor fi achitate de cumparator, in numele vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in rate danadom38 danadom38 Care este procedura pentru vanzarea unui teren intravilan in 3 rate ? Care sunt riscurile pe care si le asuma vanzatorul ? Dar ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism Myhai007 Myhai007 Buna ziua, nepricepandu-ma in ale vanzarilor si cumpararilor de masini si neavand pe nimeni care sa ma indrume am si eu urmatoarele nelamuriri: 1. As dori ... (vezi toată discuția)