avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil

Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai sigur pentru vanzator ? sa faca un antecontract urmand sa incheie vanzarea la momentul achitarii integrale?
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 15:33, 3 Decembrie 2013
Ppentru vanzator cel mai sigur este dupa ce se afla in posesia intregi sume negociate
in oricare din variante vanzatorul e protejat

1. se poate face contractul cu predarea in folosinta a imobilului la data semnarii contractului, situatie in care, pana la achitarea integrala a pretului (cu rate sau integral) ramane inscris in cartea funciara un drept de ipoteca in favoarea vanzatorului, radiere ce se va putea radia la momentul incasarii pretului printr+o declaratie.

2. se poate face antecontract, dar atunci intervine nelinistea cumparatorului

cea mai buna varianta ar fi prima.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
antonia77, utilizator
multumesc. mai pot considera dreptul de folosinta ca fiind folosinta gratuita daca promitentul cumparator trebuie sa isi achite utilitatile si intretinerea? pot insera o astfel de clauza?
nu e folosinta gratuita. predarea in fapt a imobilului se poate face la semnarea antecontractului si la semnarea contractului. cheltuielile incuba cumparatorului din momentul in care incepe sa foloseasca bunul imobil. asa ar fi corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract vanzare-cumparare Alex_Mihaiph Alex_Mihaiph Buna ziua. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Urmeaza ca zilele urmatoare sa semnez un contract de vanzare-cumparare intre 2 societati, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)