avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Echipamentele de protectie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Echipamentele de protectie

Am o nelamurire si as ruga persoanele competente sa ma ajute :">:
care este articolul de lege in care se consemneaza faptul ca echipamentele de protectie au un termen de valabilitate:confused:?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:32, 22 Mai 2012
Cititi HG 1048/2006, cap.2, art.5.
Perioada de timp dupa care echipamentul individual de protecţie (EIP) se inlocuieste se stabileste prin lista interna de dotare cu EIP tinandu-se cont atat de caracteristicile postului, riscuri etc cat si de instructiunile de utilizare elaborate de producatorul acelui EIP

HG nr. 1.048/ 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de munca

ART. 7
Condiţiile de utilizare a echipamentului individual de protecţie, în special durata purtării, sunt determinate în funcţie de gravitatea riscului, frecventa expunerii la risc, caracteristicile postului de lucru al fiecărui lucrator şi de performanta echipamentului individual de protecţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata utilizare eip raresbogdan raresbogdan Durata de utilizare a unui EIP de exemplu - haina vatuita este de 2 ani , bocanci 1 an . Daca echipamentele sunt in stare buna la expirarea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Durata de folosinta la echipamentul de lucru sau de protectie ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti unde gasesc durata de folosinta a echipamentului de lucru sau de protectie - actul normativ care ... (vezi toată discuția)
Cadru de acordare si utilizare a echipamentului individual de productie Bogdan1811 Bogdan1811 La expirarea termenului legal de folosinta al echipamentului de lucru si protectie, acordarea echipamentului nou nu se va conditiona de returnarea celui ... (vezi toată discuția)