avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cadru de acordare si utilizare a echipamentului ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cadru de acordare si utilizare a echipamentului individual de productie

La expirarea termenului legal de folosinta al echipamentului de lucru si protectie, acordarea echipamentului nou nu se va conditiona de returnarea celui expirat.
Cum se va proceda la casare se mai prezinta echipamentul,,,,exista vro reglementare in acest sens sau tine de procedura de lucru a fiecarei societati
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:56, 2 Februarie 2016
Sunt in vigoare Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a EIP aprobate prin HG nr. 1048/ 2006 cu respectarea si a prevederilor din HG nr.115/ 2004 modificata si completata prin HG nr. 809/ 2005 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate ale echipamentelor individuale de protectie si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata.
Prevederi generale legate de intrebare sunt mentionate la:
-Art. 7 Conditiile de utilizare a echipamentului individual de protectie, in special durata
purtarii, sunt determinate in functie de gravitatea riscului, frecventa expunerii la risc,
caracteristicile postului de lucru al fiecarui lucrator si de performanta echipamentului individual de protectie.
-Art. 10 (1) Echipamentul individual de protectie se distribuie gratuit de angajator, care
asigura buna sa functionare si o stare de igiena satisfacatoare prin intermediul intretinerii,
repararii si inlocuirilor necesare.
Casarea EIP scos din uz se realizeaza conform prevederilor din ROI al firmei si din instructiunile proprii ssm privind utilizarea EIP de catre lucratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura casare echipamente individuale de protectie adypopa adypopa Buna ziua, In situatia echipamentelor individuale de protecţie, (precum incaltaminte, imbracaminte), destinate purtarii unei singure persoane, din motive de ... (vezi toată discuția)
Contravaloare echipament de lucru BX BX Contravaloare echipament de lucru O firma solicita angajatilor care isi inceteaza contractul de munca prin demisie sa plateasca echipamentul de protectie ... (vezi toată discuția)
Imputatie echipament lucru gbrlcostache gbrlcostache am angajat un muncitor la 15.10.2017 si l-am echipat cu echipament de lucru nou, corespunzator locului de munca. Echipamentul are valoare de 725 lei . Si-a ... (vezi toată discuția)