avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... somatie C.N.A.S
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

somatie C.N.A.S

Buna ziua
In 2007 am inchis un AF pe care il aveam de vreo 2 ani.Acum dupa 5ani am primit o somatie si un titlu executoriu de la CNAS in care ma instiinteaza ca figurez in evidenta lor fiscala cu urmatoarele sume de plata.....
Cautand pe net am vazut ca trebuia sa platesc pe perioada in care am avut AF contributie la fondul de asigurari sanatate atat eu cat si sotia.Din pacate n-am stiut acest lucru.In acea perioada eu eram somer iar sotia primea indemnizatia pt cresterea copilului.
Intrebarea mea este de ce nu am fost somat pana acum in atatia ani (in fiecare an trebuiau sa ma instiinteze de suma datorata-asa am citit ca scrie in lege) si daca mai pot face ceva avand in vedere ca majorarile sunt mai mari decat contributia datorata..Aceasta datorie nu se prescrie dupa 3 ani?De ce a fost instiintata si sotia?
Multumesc .

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 19:50, 22 Mai 2012
Debitele fiscale au ca termen de prescriptie 5 ani. Termenul de 3 ani este operabil pentru debitele private, sa le spunem asa.
Discutia e mai delicata, poate trebuie sa dati mai multe detalii. Este posibil sa fi fost trimise notificari care sa nu fi ajuns la dvs si care sa se fi intors la ei. V-ati mutat? Sediul social al AF era in alta parte?
Trebuie in primul rand sa mergeti la ei si sa vedeti ce debite sunt si ce acte procedurale au fost facute pana acum.
Nu ,nu m-am mutat.Sediul social al AF era la adresa de domiciliu unde am primit de altfel si somatia.Pe somatie nu mi se specifica decat data pana la care mi-au pus majorari la datorie nu se spune intre anul... si anul.... .Trebuia ca si sotia sa plateasca aceea contributie?
O sa ajung joi la ei sa cer niste lamuriri dar vroiam sa stiu cum sa pun problema .
Pur si simplu rugati sa vi se arata din ce se compune efectiv debitul. Solicitati o fisa ROL pentru a putea verifica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie c.n.a.s bgigi bgigi Buna ziua In 2007 am inchis un AF pe care il aveam de vreo 2 ani.Acum dupa 5ani am primit o somatie si un titlu executoriu de la CNAS in care ma instiinteaza ... (vezi toată discuția)
Somatie cnas trimisa cu intarziere de 6 ani dandra78 dandra78 Buna ziua: Va propun urmatoarea speta: Acum 2 zile am primit de la CNAS, o somatie cum ca in temeiul art.256 alin.2,art.257 alin 2 lit b), c), f) si ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie instintare bryan bryan La executarea silita ,mai trebuie instintat debitorul? am trimis somatia +titlu executoriu confrm codului fiscal. art.9alin2lit d si art.145 , atr.141 eu ... (vezi toată discuția)