avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca actiunea a fost intemeiata in baza legii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca actiunea a fost intemeiata in baza legii 7/1997,iar Instanta de recurs,in mod gresit a calificat-o ca actiune in revendicare,pot sa deschid o noua actiune in revendicare in temeiul art.480 c.p.c.,...?

In primul rand ,buna seara tuturor.
Vreau sa aduc in discutie un caz,in care Instanta a solutionat prin decizie un o cauza,
in care s-a solicitat rectificarea in carte funciara privitor la un imobil confiscat de stat
prin anii 60,cu titlul de bunuri parasite,,iar cei deposedati abuziv(intrucat m-ai detine-u un imobil),nu a primit nici o despagubire la aceea vreme si nici ulterior.
Imobilul in cauza este de utilitate publica.
Actiunea a fost intemeiata in baza legii 7/1996 ca actiune in constatare drept de proprietate,intrucat acest imobil este adnotat in cert. de mostenitor al reclamantului.Intrebarea este daca pot deschide o noua actiune in revendicare,in considerentul ca Instanta a schimbat sensul actiunii,si a calificat-o ca actiune in revendicare...


Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Gion_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:13, 23 Mai 2012
Daca decizia din recurs a avut in vedere solutionarea unei actiuni in revendicare cu temei art.480 C.civ., nu veti putea promova o alta actiune avand acelasi temei de drept.
Chiar daca veti schimba temeiul de drept, actiunea tot nu va fi admisibila daca prin ea se tinde la rezolvarea aceleiasi probleme anterioare pt care s-a pronuntat o hotarare care se bucura de autoritate de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport între acþiunea în constatare ºi acþiunea în realizare ContSters54572 ContSters54572 dacă o acţiune în revendicare a fost respinsă irevocabil, cum va fi respinsă o acţiune în constatare între aceleaşi persoane, cu privire la acelaşi ... (vezi toată discuția)
Actiunea in evacuare intre persoane fizice. decarrera_ro decarrera_ro Actiunea in evacuare intre persoane fizice, cate cai de atac are? Ce art de lege? Multumesc. (vezi toată discuția)
Decizie de kafka. pe ce îmi pot baza contestaþia în anulare? selfdefender selfdefender Trebuie să formulez o contestaţie în anulare, dar nu ştiu unde s-ar putea încadra motivele, dintre cele menţionate în C.proc.civ. În decizia nr. ... (vezi toată discuția)