avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Potrivit caror prevederi legale sunt obligat sa imi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Potrivit caror prevederi legale sunt obligat sa imi trec adresa completa in declaratia de avere si in cea de interese?

Buna seara doamnelor si domnilor. Am un mare semn de intrebare privind obligatia mea in calitate de functionar public sa-mi trec adresa completa pe declaratia de avere (interese). Mi-am trecut orasul unde locuiesc si judetul iar la insistentele individului de la cadre am trecut si strada. El nu si nu ca este obligatoriu sa scriu toate datele iar eu mai capos nu. Legal cum este? Mai ales ca pentru anul 2011 am trecut doar orasul si judetul si nu a comentat nimeni iar acum s-a gasit individul sa-mi strice ziua . Multumesc anticipat
Daca Presedintele ANAF a scris adresa in Declaratia de avere si Dvs. trebuie sa faceti acelasi lucru.

[ link extern ]

Presedintele Romaniei, la fel.
[ link extern ]
Institutia care controleaza declaratiile de avere si interese se numeste Agentia Nationala de Integritate.

Indicatiile privind modul de completare al declaratiilor se gasesc la adresa - [ link extern ]

Unde orice "individ" care ocupa (inca:(...) o functie publica poate sa se informeze:hammer:
Oricum multumesc pentru ajutor dar [Editat]. Pana sa primesc sfatul tau am rasfoit L176/2010, L144/2007 dar si ghidul de completare al declaratiei avere/interese (ani) dar nu am gasit mentiuni care obliga acest lucru. Am verificat daca exista postata declaratiile pe anii trecuti si am fost surprins sa vad ca pentru anul 2011 nu exista postata pana la aceasta data (2009 si 2010) si surpriza in cea din anul 2009 adresa nu mi-a fost anonimizata! De ce? Cine a gresit? Pe cine sa trag la raspundere ? Oricum cine are acces la bazele de date si va face o verificare in baza cnp-ului va gasi acolo toate datele. Deja ma doare capul de la aceasta declaratie de s a r a c i e. Seara buna in continuare.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
maximus66 a scris:
Am un mare semn de intrebare privind obligatia mea in calitate de functionar public sa-mi trec adresa completa pe declaratia de avere. (...) Legal cum este?

Nu exista o prevedere legala care sa dispuna expres in sensul obligativitatii mentionarii adresei in declaratia de avere. Exista anexele Legii nr. 176/2010 si multe alte prevederi care sunt interpretate in acest sens si cam atat.
Gabrielle Monique a scris:

Daca Presedintele ANAF a scris adresa in Declaratia de avere si Dvs. trebuie sa faceti acelasi lucru.

[ link extern ]

Presedintele Romaniei, la fel.
[ link extern ]


si daca prezidentii astia si-or scris adresele...ce? e izvor de drept? daca baselu e kel....tre sa ma tund si io? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de avere a unui politist F1PAR2 F1PAR2 Are idee cineva de unde se poate cere declaratiile de avere ale unui politist pe care il banuim ca ar fi corupt???????????? (vezi toată discuția)
Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile ... mihaela chirvasa mihaela chirvasa Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile de avere și interese.Sotul lucrează la o companie privata unde, datorita contractului de ... (vezi toată discuția)
Declaratii de avere si interese wap54 wap54 O intrebare simpla, exista pe internet la aceasta adresa http://declaratii.integritate.eu/home/navigare/cautare-avansata.aspx cu functionarii publici cu ... (vezi toată discuția)