avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA exigibilitate tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

exigibilitate tva

Am emis o factura de avans si nu am incasat-o. Este exigibila taxa pe valoare adaugata din factura de avans?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 08:59, 23 Mai 2012
Este.
Pentru avansuri, intru-cat este posibil ca potentialul client sa se razgandeasca, va sfatuiesc sa emiteti o factura proforma, iar dupa ce s-a facut incasarea sa emiteti factura finala.
Astfel, dumneavoastra nu o sa aveti TVA de plata la o suma neincasata, iar cel ce a dorit sa deduca TVA fara sa plateasca........

In situatia de fata, este bine sa luati legatura cu cel caruia i-ati taiat factura de avans si sa reglementati situatia.

Ar fi fost bine sa aveti incheiat si un contract, unde sa stipulati ca factura de avans se plateste in termen de 5 zile, iar in caz contrar se va emite o factura de stornare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans. este necesar factura? ade31 ade31 Buna ziua, Am incasat in banca un avans de la persoana fizica pentru constructia unei cabane. Firma noastra e platitoare de TVA. Este necesar sa fac factura ... (vezi toată discuția)
Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)
Tva la avans incasat camicami camicami Am incasat prin banca avans de la un client.Nu am emis factura.Trebuie sa colectez TVA din valoare avansului incasat prin banca ? Daca nu colectez,ce se ... (vezi toată discuția)