avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru & intabulare curte in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru & intabulare curte in indiviziune

As dori sa fac documentatia cadastrala la un apartament care face parte dintr-un mic bloc cu 4 apartamente si o curte.
Titlul de proprietate pe curte este comun pentru cei 4 proprietari.
Intrebare: cum trebuie sa procedez, avand in vedere ca in urma cu 10 luni unul din ceilalti proprietari si-a facut cadastru si intabulare(inclusiv pe curtea in indiviziune) deoarece si-a vandut proprietatea.La data respectiva am refuzat sa particip impreuna ce el.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 15:43, 24 Februarie 2009
Se pare ca nu ati citit decat prima fraza din raspunsul meu.
Dar am mai scris-o si pe asta.

romascanu a scris:

Aveti posibilitatea sa alegeti alt expert, dar acesta isi va face propriile lui masuratori (si ale curtii) si va va costa ceva mai mult decat daca ati fi impartit costurile cu vecinul

Am spus eu aici ca sunteti legat de primul expert??
Ce fel de ...explicatii logice la ce N-AM exprimat vreti sa va dau?
Felicitari Themis! Ati avut perfecta dreptate! Nu mai e nevoie de intabularea blocului si a curtii! Am trecut direct la intabulare apartament! Multumesc pt raspuns!
Evident ca themis are dreptate....ceea ce tot indruga "doamna" expert cadastru autorizat...o fomista in viziunea mea "drept de proprietate de autor!!!" este o nesimtire crunta...si totodata un abuz........trebuia sa-i dati si numele pentru a face un bine celorlalti,si eventual sa-i faceti si o plangere la ANCPI sau OGR ptr a fi suspendata...ea si-a primit banii ptr lucrarea prestata de la vecinul dvstra indiferent ce presupunea aceasta,cu care a si semnat probabil un contract ptr serviciile prestate...dar care nu il obliga decat pe dumnealui,sa respecte termenii stabiliti, de vreme ce l-a semnat si nu obliga pe nici un alt locatar indiferent ca a luat sau nu cunostinta de lucrarile executate,de vreme ce nu a semnat nimic... daca a fost deschisa o carte funciara colectiva de ea vor beneficia ulterior (gratis cum este cazul dvstra) toti proprietarii acelui imobil.....ceea ce trebuie sa achitati dumneavoastar sunt masuratoriile efectuate si deschiderea unei carti funciare individuale pentru apartamentul dvstra si doar atat... puteti alege pentru aceasta orice persoana fizica/juridica autorizata sa execute astfel de lucrari....spun toate acestea pentru ca m-am satuat de ipocrizia si "foamea"colegilor de breazla...
Multzumesc de atentzia acordata, dar mai ales pt obiectivitate! Mai rar PROFESIONISTI ca Dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru Dobre Alin Dobre Alin Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? ... (vezi toată discuția)
Cadastru lamurire razvypitesti razvypitesti Buna ziua, detin un apartament intr-un bloc intr-o zona rurala. Vreau sa vand apartamentul pe care il detin si mi s-a cerut cadastru. Am inteles ca ununul ... (vezi toată discuția)
Cadastru & intabulare curte in indiviziune starcopit starcopit As dori sa fac documentatia cadastrala la un apartament care face parte dintr-un mic bloc cu 4 apartamente si o curte. Titlul de proprietate pe curte este ... (vezi toată discuția)