avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care este deosebirea intre legalizarea sentintei si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este deosebirea intre legalizarea sentintei si investirea cu formula executorie? In baza sentintei legalizate pot cere Administratiei financiare returnarea taxei de poluare?

Buna ziua ,am cistigat in contencios la tribunal recuperarea taxei de poluare ,iar Adm financiara a facut recurs acesta fiind respins de curtea de apel.Am scos de la curtea de apel un certificat de grefa al solutiei si in baza acestuia am cerut Tribunalului care a dat sentinta investirea cu formula definitiva si executorie.La tribunal mi sa spus ca sentinta va fi legalizata in baza certificatului de grefa.Va intreb care este deosebirea intre legalizarea sentintei si investirea cu formula definitiva si executorie?In baza sentintei legalizate pot cere Adm financiare returnare taxei de poluare?
Cel mai recent răspuns: qwerta , utilizator 18:17, 24 Mai 2012
de ce este nevoie de executorie?
Finantele stiu ca accepta si irevocabila, nu neaparat investirea cu formula executorie?
E suficient certificatul de grefa pt. a face sentinta tribunalului irevocabila cu conditia ca, Curtea sa nu fi modificat nimic, deci , doar sa respinga recursul , dar obligatoriu sa nu se acorde si in recurs alte cheltuieli de judecata-onorariu avocat
Deci curtea nu a modificat cu nimic sentinta ,respingind recursul.Dar totusi ce inseamna sentinta legalizata si nu investita?
Daca aveti de recuperat si cheltuieli de judecata , legalizati si investiti atat sentinta ,cit si decizia.
Dna avocat am cerut curtii de apel un certificat de grefa dupa decizia de respingere a recursului cu care am mers la tribunalul care a pronuntat sentinta si am cerut investirea.La tribunal mi sa spus ca in baza certificatului de grefa se va legaliza sentinta.Nu inteleg de ce nu se investeste cu formula irevocabila..totusi la administratia financiara mi-a spus sa ca nu imi primeste actele daca sentinta nu e investita cu formula irevocabila desi pe certificatul de grefa de la curtea de apel scrie irevocabila? CE POT FACE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto qwerta qwerta Am cerut curtii de apel un certificat de grefa dupa decizia de respingere a recursului cu care am mers la tribunalul care a pronuntat sentinta si am cerut ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, O hotarare irevocabila data in ultima instanta de Curtea de Apel Bucuresti imi poate fi trimisa in forma redactata la domiciliul meu daca fac ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa maria1956 maria1956 Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti ... (vezi toată discuția)