avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 sanctiuni aceeasi greseala.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 sanctiuni aceeasi greseala.

Va rog lamuriti-ma daca urmatoarea situatie este corecta:
Sotul meu a fost sef la o lucrare in timpul careia a avut loc un accident de munca soldat cu incapacitate de munca a unui salariat.Ca urmare a acidentului sanctiunile stabilite de comisia de control a accidentului sotul meu au fost de 10% din salariu 1 luna (sanctiunea a fost aplicata din luna mai), accidentatul cu avertisment scris, subcontractantul (seful sotului meu) cu 10% 3 luni , si de la ITM societatea cu 6000 RONI(nerespectarea controalelor si a instiintarii salariatilor cu privire la fisele de aptitudini)
Societatea acum intentioneaza sa faca retineri succesive din salariu sotului meu si sefului acestuia pentru recuperarea amenzii platita la ITM . ESTE CORECT?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:07, 17 Decembrie 2008
Societatea poate actiona in instanta persoanele responsabile pentru recuperarea amenzii incasate ca urmare a neindeplinirii sarcinilor de serviciu si in baza hotararii ramasa definitiva sa retina suma din salariul acestora.
Fara o astfel de hotarare nu se poate retine nici o suma din salariu.
Codul muncii face precizari clare ce sume se retin din salariu si care este baza legala a retinerilor.
Precizez ca ITM a sanctionat : societatea ptr ca nu a efectuat controalele si nu a informat salariatii cu privire la obligatiile acestora cu 6000 roni , pe sotul meu cu 10 % 1 lunasi pe seful lui cu 10% 3luni.Societatea nu are partea ei de vina?
In functie de motivul santiunii instanta de judecata admite sau respinge cererea de chemare in judecata a societatii. Amenda nu poate fi imputata salariatilor decat in baza unei hotarari judecatoresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii salariu gtxandrei gtxandrei Buna ziua, Am si eu o nelamurire: Lucrez la o societate cu salariu pe contract de 1800 lei net. De cateva luni patronul a inceput sa ne taie din salariu ... (vezi toată discuția)
Notificare in perioada de proba Eugen25 Eugen25 Am fost angajat al unei multinaționale din domeniul distribuției piese auto si am încetat să mai lucrez fiind în perioada de proba la semnarea notificarii ... (vezi toată discuția)
Poti fi penalizat cu 10% din salariu in baza unei fise de evaluare? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In compania noastra poti fi penalizat cu 10 procente din salariu daca asa decide managerul de raion,in baza unei fise de evaluare lunara a personalului!Fisa cu ... (vezi toată discuția)