avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... POTI FI PENALIZAT CU 10% DIN SALARIU IN BAZA UNEI FISE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

POTI FI PENALIZAT CU 10% DIN SALARIU IN BAZA UNEI FISE DE EVALUARE?

In compania noastra poti fi penalizat cu 10 procente din salariu daca asa decide managerul de raion,in baza unei fise de evaluare lunara a personalului!Fisa cu pricina contine ,sub forma de tabel,5 categorii:competenta profesionala,eficienta in munca,etica muncii,comunicarea si aptitudini de conducere.Notarea se face cu note de la 1 la 4,unde 4 este nota maxima.Mentionez ca nu exista plusuri la salariu legat de aceasta fisa ci doar salariul pentru functia respectiva si un salariu mai mic cu 10%.Cum pot lua atitudine in fata situatiei in care sunt penalizat(poate chiar nejustificat)?Cum pot lua in luna anterioara note de 3 si 4,iar in aceasta luna note de 1 si 2?#-oNu e cusut cu ata neagra?Luna trecuta eram bun si acum dintr-o data m-am prostit???Multumesc pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: laurentiusergiu_33 , utilizator 06:16, 5 Martie 2009
Din salariu nu se fac retineri decat in conformitate cu legea. Penalizarile la salariu se justifica. Evaluarile din fise trebuiesc facute in baza unor criterii de performanta bine definiti, obiectivi. In cazul in care considerati ca evaluarea nu este corecta puteti solicita instantei anularea decizie de sanctionare in termen de 30 zile de la data comunicarii acesteia. Pentru ca trebuie sa stiti ca fara decizie de santionare nu vi se poate face retinere din salariu chiar motivata de evaluare. In cazul in care se vi re retin sume din salariu dar nu vi s-a comunicat printr-o decizie puteti actiona in instanta pentru recuperarea diferentei de salariu, puteti incepe cu o reclamatie la ITM.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
Orice retinere salariala se face fie in baza unei decizii de sanctionare disciplinara , fie in baza unei hotarari definitive si irevocabile.
Care este salariul negociat in contractul individual de munca? Ce prevede regulamentul de ordine interioara in legatura cu acele fise de evaluare lunara?
Salariul din CIM e de 975 ron, iar in regulamentul intern nu am gasit nici o referire la aceste fise de evaluare!Oricum ideea am inteles-o!Fara o decizie de sanctionare nu mi se pot opri bani din salariu!Multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre inventar unombun unombun solicit ajutor in urmatoarea problema:lucrand intr-un magazin de retail,am constatat lipsa unor produse(la un moment dat);s-a schimbat persoana din conducere ... (vezi toată discuția)
Probleme serioase cu angajatorul Catalin P Catalin P Va salut, Ma numesc Catalin si sunt angajat la o firma tot din Ploiesti. Vreau sa va prezint mai multe abateri, si sa ma sfatuiti cum sa procedez. Iata ... (vezi toată discuția)
Despre legea gestionarului unombun unombun sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial \\\"asistent-vanzari gestionar\\\" (gestiune colectiva);problema ... (vezi toată discuția)