Eu pana acum am gasit o singura varianta de vanzare-cumparare care să nu fie anulata prin nici o metoda.
Metoda consta in plata (fictiva) prin transfer bancar a sumei cerute (suma intreaga sau in rate) si returnarea sumei în numerar de catre vanzator catre cumparator.
Practic, se incheie contractul de vanzare-cumparare cu o suma si se stabileste spre exemplu plata in rate pentru un numar de luni.
In fiecare luna, vanzatorul si cumparatorul merg la banca, cumparatorul depune banii in contul vanzatorului cu ordin de plata iar vanzatorul ii retrage si ii returneaza cumparatorului.
Asa exista dovada platii pretului si deci nu va reusi nimeni să atace contractul ca fiind donatie simulata.
nu inteleg cum de legea da dreptul la un act de vanzare cumparare intre parinti si copii? chiar daca exista acea clauza de intretinere? de ce legea le da dreptul sa-i scoata din drepturi pe ceilalti copii?inteleg sa poata face act pe casa, dar in conditiile in care si ceilalti copii sunt de acord?atunci de ce au mai facut si alti copii? de ce n-au facut decat unu singur, sa-i lase doar aceluia?nu mi se pare ok!
Proprietarul poate face ce doreste cu bunurile lui, fara a fi deranjat de copii. Copii nu au nici un drept asupra bunurilor aflate in proprietatea respectivului pana in momentul decesului.
Codul Civil spune ca nimeni nu e obligat sa lase mostenire
asa este, aveti dreptate! de fapt , eu vad lucrurile prin prisma celui dat la o parte si tb sa recunosc , ca mi-e ft greu sa acctept unele lucruri, pt ca nu mi se pare corect! si eu am copii , la randul meu, dar nu voi favoriza pe vreunul, doar daca se vor intelege ei intre ei!
poate...dar depinde de la situatie la situatie......pentru ca nici mie nu mi se pare ok ca parintii mei sa-i intretina pe bunici (costurile fiind f ridicate intrucat unul din ei e paralizat) iar acum sora mamei sa vina sa ceara tot jumatate din bunurile bunicilor chiar daca nu au contribuit cu absolut nimic niciodata!!!