avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuielile de judecata din partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuielile de judecata din partaj

Buna ziua,
As avea o intrebare. Am divortat pe cale amiabila in luna ianuarie a acestui an in fata instantei, iar acum as dori sa fac partajul. Problema este urmatoarea: as putea sa fac partajul la notar? sau este mai bine prin instanta? Si daca sotul meu nu este de acord sa facem pe cale amiabila la notar, pe instanta il pot obliga la plata cheltuielilor de judecata adica si a avocatului? Va rog frumos,si va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ana*maria , utilizator 18:27, 23 Mai 2012
si inca un lucru....daca o sa ajungem pe instanta, trebuie neaparat eu sa ma prezint personal, sau e suficient sa mearga avocatul meu? va rog mult de tot
Buna ziua. V-as sugera o ideea mult mai buna. Medierea: economie de timp, economie de bani, confidentialitate si seriozitate garantate. In situatia unui proces in instanta, va trebui sa achitati onorariu avocatial si taxa de timbru. In situatia fericita in care veti castiga procesul, va veti recupera aceste cheltuieli de la parat. Daca veti pierde procesul, atunci veti pierde acesti bani si nu-i veti putea recupera, din contra daca paratul isi angajeaza avocat veti fi obligata (daca pierdeti procesul), sa-i platiti onorariul avocatului pe care il angajeaza. In concluzie:
-actiunea in instanta: risipa de nervi si bani, problema dvs. va fi pusa pe tapet in public;
-medierea: economie de timp, de bani, confidentialitatea si seriozitatea garantate.
Sfat: contactati un birou de mediator.

Solutia adoptata in cadrul medierii poate fi autentificata la notar, tinand loc de hotarare judecatoreasca.
Va multumesc din suflet pentru raspuns, dar din pacate problema este ca neintelegerile care au aparut probabil ne vor indruma spre instanta, de mediator nici nu cred ca se mai pune problema, intrucat si cu notarul sunt in dubiu daca domnul va accepta sau nu. De aceea ma interesa pe instanta, si daca sunt obligata sau nu sa fiu prezenta. Multumesc frumos
Angajati un avocat. Acesta va va reprezenta in fata instantei si nu sunteti obligata sa participati personal la proces, eventual doar la un termen, daca se va solicita proba cu interogatoriul. Cheltuielile de judecata ale partilor, de obicei se compenseaza in cazul partajului.

Alte discuții în legătură

Referitor la medierea partajului unui teren rrobert rrobert Am fost invitata la o sedinta de informare privind medierea. obiectul il constituie partajul unui teren. Reclamantul detine 3/4 si eu 1/3. Forma ciudata a ... (vezi toată discuția)
Partaj pe cale amiabila okidoki0809 okidoki0809 Am divortat acum 4 ani pe cale amiabila fara sa facem partajul. Acum dorim sa facem partajul , tot pe cale amiabila. Va rog sa-mi spuneti care este cea mai ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)