avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela persoana cu handicap

Buna ziua!
As dori o lamurire, daca este posibil, in aceasta problema: Am o sora handicapata gradul 1 cu insotitor..handicap grav. (Dowm + oligrofrenie), si as vrea sa o scot din tara, intrucat eu sunt cetatean italian actualmente, iar ea in Romania nu are pe nimeni, mama venind sa locuiasca la mine. Ea are buletin de identitate, si nu este pusa sub interdictie. Poate iesi din Romania impreuna cu mama noastra si cu mine? De la Tribunal mi s-a spus ca trebuie sa deschid proces, sa o pun sub interdictie, sa fac o vizita medicolegala prin care sa se ateste gradul ei de handicap, si apoi sa o aduc in tribunal sa o audieze judecatorii, pentru a vedea apoi daca mi se acorda mie tutela ei. Mie mi se pare o nebunie asta si bani pierduti. Sora mea nu are nici un bun, de ani intregi o intretin eu, locuind chiar in apartamentul meu de proprietate.
Intreabarile mele sunt: O pot scoate din tara impreuna cu mama noastra?
Este neaparata necesara tutela? Ce trebuie sa fac pentru a avea tutela ei si a nu cheltui foarte multi bani si timp......va multumesc
Daca sora dvs. este majora, nu vad de ce nu ar putea iesi din tara - mai ales insotita.
In opinia mea nu aveti nevoie de alte acte pentru dumneaei la frontiera in afara cartii de identitate.

Completare
Poate mai dati niste amanunte, de ce a fost nevoie sa mergeti la Tribunal etc.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Ares-3, moderator
Sora mea are 42 de ani. Am fost nevoita sa merg la tribunal sa intreb pentru ca ea nu poate semna nici un act in numele sau, deci nu voi putea sa ii fac documente legale pentru a locui cu mine in Italia.
Aceasta discutie va poate fi de folos:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate fi martor intr-un proces de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru un bolnav alzheimer bibliopod bibliopod In urma decesului tatalui meu, vreau sa fac o cerere de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru mama mea, bolnavă Alzheimer în stare gravă. De ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru obtinerea indemnizatiei de insotitor conf. art.42 alin.4 din legea 448/2006 animarsrl animarsrl Buna ziua, in cazul persoanelor cu handicap grav psihic sau mental. Rudele acestora care solicita indemnizatia de insotitor trebuie obligatoriu sa aiba ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)