avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine alege un curator pt copilul minor ,mama sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine alege un curator pt copilul minor ,mama sau familia tatalui acesta din urma decedand

Vreau sa stiu dupa ce criterii se desemneaza un curator pt un copil minor daca tatal a decedat iar mama traieste , acestia nu au fost casatoriti,iar in urma lui a ramas un imobil,iar pe actul imobilului sunt trecuti amandoi,parinti tatalui spun ca ei au dreptul sa aleaga curator pt minor iar mama spune ca ia are dreptul ,iar lla succesiune minorul are nevoie de curator pt k e si mama implicata.Mama si familia tatalui nu se inteleg. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Av_Mihaita , utilizator 23:42, 8 Iunie 2012
Instanta va declara drept curator pe mama copilului, avand in vedere ca nu exista nici un conflict de interese intre mama si copil.

Mama copilului nu il mosteneste pe tatal copilului deci nu este implicata direct in succesiune
Daca imobilul a fost cumparat inainte de deces pe numele la amandoi, ei ne fiind casatoriti ,dupa deces jumatate este al mamei,careii ramane fiind pe numele acesteia,iar cealalta jumatate revine minorului in totalitate,acesta ne mai avand alti copii si ne mai fiind casatorit.Atunci curator pt copil poate fi mama,chiar daca parinti lui nu sunt de acord,problema este ca parintii lui nu sunt de acord ca ia sa fiie curator pt copil ci ei iar ia vrea sa fie curator pt copil pt k pe viitor sa nu depinda de ei mai ales kei au trait in alta tara si copilul nu a avut prea mare tangenta cu ei.
Oricum, curatorul nu ramane vesnic ci doar pentru semnare actelor, atat. Ulterior, tot mama decide.

Instanta va acorda cu preferinta mamei calitatea de curator.
multumesc dar in legatura cu masina ce demersuri trebuie sa fac
masina nu are nr de romania nu este cumparata in romania si a fost pe numele lui eu cum o pot aduce in tara banuiesc ca tot copilului ii revine

Alte discuții în legătură

Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)
Partaj sau succesiune? DanaPuiu2006 DanaPuiu2006 Buna ziua. Trebuie sa va explic intai situatia: un prieten se afla in proces de divort, partaj si tutela copilului.Sotia decedeaza inainte de pronuntare. Ce ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala exercitata de mostenitor minor Alexandru Ardeleanu Alexandru Ardeleanu Buna ziua, Problema pe care o am este urmatoarea: Doua persoane, X si Y au o relatie de concubinaj din care rezulta un minor nascut in 2006. In iunie ... (vezi toată discuția)