avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare

O Soc. Com. "A" ar urma sa achizitioneze din alta tara unele marfuri. Toate costurile (cost marfa, transport, depozitare, etc.) ar urma sa fie facute de catre soc. A si desigur marfurile ar ramane proprietatea firmei A. O alta soc. B ar urma sa identifice potentiali cumparatori ai marfii respective, urmand ca in cazul in care potentialii cumparatori ar cumpara, soc. B sa incaseze un comision de la soc. A (un procent din pretul de vanzare al marfii).
In aceasta situatie ce tip de contract ar trebui incheiat si daca imi puteti indica si un model. Mentionez ca soc. B nu ar avea nici o implicare in procurarea marfii, nu participa la nici un cost ci doar ar gasi potentiali cumparatori si in urma tranzactiei ar incasa comisionul si daca tranzactiile nu s-ar incheia desigur nu ar primi comision.
Ma intereseaza din punctul de vedere al societatii B, aceasta a primit propunerea de la soc. A. Momentan soc. A inca nu a achizitionat marfa respectiva, in aceste conditii se poate incheia contractul mai devreme sau ar trebui asteptat pana cand va avea efectiv marfa.
La ce aspecte ar trebui sa fie atenta soc. B? Mentionez ca soc. B nu ar dori sa se oblige in gasirea potentialilor cumparatori fiindca s-ar putea sa nu-i gaseasca ci ar dori doar ca in cazul in care gaseste potentiali cumparatori sa incaseze comisionul.

Cu multumiri

Alte discuții în legătură

Structura de comisionar CCM22 CCM22 Buna seara, Un SRL platitor de TVA (soc. A) achizitioneaza material lemnos din Rusia (soc. B), ulterior facturandu-l catre un srl platitor de TVA (soc. C). ... (vezi toată discuția)
Comert international gughi88 gughi88 Doresc sa export o cantitate de ulei de rapita in China.Am discutat cu un posibil cumparator pe internet care doreste sa cumpere marfa.Conditiile lui de plata ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata ContSters102066 ContSters102066 speta este astfel: in 30.11.2007 soc A efectueaza un op in val sa zicem de 31.000 lei reprezentand avans marfa. Pentru suma de 31.000 lei soc B intocmeste ... (vezi toată discuția)